KUGELIS

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg nomizotu kartupeļu
  • 2 sīpoli
  • 700 g cauraudzīša
  • 120 g skābā krējuma
  • 3 olas
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas
  • sviests veidnes ietaukošanai

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un liek uz pannas cepties, pievieno sagrieztus sīpolus, apcep visu brūnu.
  2. Kartupeļus sarīvē uz tās rīves daļas, kas veido smalkas strēmelītes, nedaudz nospiež lieko sulu, pievieno apcepto gaļu ar sīpoliem, sāli, piparus pēc garšas, skābo krējumu un olas.
  3. Ar sviestu bagātīgi ieziež apmēram 17 x 25 cm lielu cepamformu, tajā izlīdzina kartupeļu masu.
  4. Pannu liek līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī, un kugeli gatavo 40–45 minūtes.
  5. Pasniedz ar skābo krējumu.