KRĒMĪGS SALDĒJUMS AR AUZU GRILJĀŽU

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
10 personām

Sastāvdaļas

125 g Philadelphia krēmsiera
200 g iebiezinātā piena ar cukuru
250 g saldā krējuma
½ vaniļas pāksts
100 g smalku auzu pārslu
30 g baltā cukura

Pagatavošana

1.Pannā liek auzu pārslas ar cukuru un uz vidējas liesmas tās apgrauzdē, līdz tās ir
brūnas, cukurs izkusis un karamelizējies. Liek atdzesēties uz cepamā papīra.
2. Tikmēr citā bļodā saputo krēmsieru ar sēkliņām no vaniļas pāksts. Masai pievieno
iebiezināto pienu un turpina putot, līdz masa kļūst vijīga. Citā bļodā saputo saldo
krējumu.
3. Krēmsiera masai pievieno apmēram pusi griljāžas auzu pārslu un pusi putukrējuma,
iecilā. Pievieno otru pusi putukrējuma un iecilā to. Pilda saldējumu formiņās un liek
saldētavā uz vismaz 8 stundām.
4. Pirms pasniegšanas saldējumu apber ar auzu pārslu griljāžu.