Ziemas mēnešos tā vien prasās sātīgas un gardas zupas, šoreiz kopā ar Gallina Blanca buljona kubiņu gatavojam krēmīgo vistas zupu ar makaroniem. #piegalda
Sastāvdaļas
4 kubiņi Gallina Blanca vistas buljona
3 litri vārīta ūdens
5 atkauloti vistu šķiņķīši
sāls
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 dzeltenais sīpols
4 rīvēti burkāni
2 selerijas kāti
400 g konservētas kukurūzas
200 g spirālīšu pastas
60 g sviesta
50 g miltu
120 g saldā krējuma
dilles
Pagatavošana
Lielā katlā uzvāra ūdeni, tajā liek buljona kubiņus un izšķīdina.
Buljonam pievieno vistu šķiņķīšus un sāli, visu vāra 15 minūtes.
Vistu šķiņķīšus ņem ārā no buljona un atdzesē, tad ar dakšām gaļu saplucina strēmelēs.
Pannā uz vidēji karstas uguns lej olīveļļu, apcep smalki kapātu sīpolu, līdz tas ir caurspīdīgs. Pievieno rīvētus burkānus un smalki sagrieztus selerijas kātus. Visu sautē 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Apceptos dārzeņus pievieno buljonam.
Buljonam pievieno kukurūzu un makaronus, visu vāra vēl 10 minūtes.
Pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu, pievieno miltus un apmaisa. Pievieno saldo krējumu, kausiņu buljona no lielā zupas katla un vēlreiz apmaisa. Izveidojušos masu pievieno zupai, jo tā radīs zupas krēmīgo konsistenci.
Zupai pievieno plucināto vistas gaļu, kapātas dilles un 2 minūtes karsē.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Super recepte. Tikai makaronu vietā es lieku kartupeļus. Ļoti garšīgi.
Prieks dzirdēt! 🙂