Krēmīga vistas zupa ar makaroniem

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Ziemas mēnešos tā vien prasās sātīgas un gardas zupas, šoreiz kopā ar Gallina Blanca buljona kubiņu gatavojam krēmīgo vistas zupu ar makaroniem. #piegalda

Sastāvdaļas

  • 4 kubiņi Gallina Blanca vistas buljona
  • 3 litri vārīta ūdens
  • 5 atkauloti vistu šķiņķīši
  • sāls
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 dzeltenais sīpols
  • 4 rīvēti burkāni
  • 2 selerijas kāti
  • 400 g konservētas kukurūzas
  • 200 g spirālīšu pastas
  • 60 g sviesta
  • 50 g miltu
  • 120 g saldā krējuma
  • dilles

Pagatavošana

  1. Lielā katlā uzvāra ūdeni, tajā liek buljona kubiņus un izšķīdina.
  2. Buljonam pievieno vistu šķiņķīšus un sāli, visu vāra 15 minūtes.
  3. Vistu šķiņķīšus ņem ārā no buljona un atdzesē, tad ar dakšām gaļu saplucina strēmelēs.
  4. Pannā uz vidēji karstas uguns lej olīveļļu, apcep smalki kapātu sīpolu, līdz tas ir caurspīdīgs. Pievieno rīvētus burkānus un smalki sagrieztus selerijas kātus. Visu sautē 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Apceptos dārzeņus pievieno buljonam.
  5. Buljonam pievieno kukurūzu un makaronus, visu vāra vēl 10 minūtes.
  6. Pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu, pievieno miltus un apmaisa. Pievieno saldo krējumu, kausiņu buljona no lielā zupas katla un vēlreiz apmaisa. Izveidojušos masu pievieno zupai, jo tā radīs zupas krēmīgo konsistenci.
  7. Zupai pievieno plucināto vistas gaļu, kapātas dilles un 2 minūtes karsē.
  8. Pasniedz vēl karstu ar svaigi kapātām dillēm.

Komentāri: