Žurnāla Aprīļa/Maija numura mīlētākā recepte – kraukšķīgie kartupeļu groziņi, kas būs lieliska uzkoda vai arī burvīgs starts dienai kā brokastis. #piegalda
Sastāvdaļas
3 vidēji lieli kartupeļi
150 g rīvēta siera
12 paipalu olas
sakapāti lociņi
eļļa cepšanai
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
Sieru sarīvē uz rupjās rīves un sajauc ar rīvētajiem kartupeļiem, pievieno sāli un piparus. Visu samaisa.
Metāla kēksiņu formu dāsni ieeļļo, katrā formiņā liek rīvēto kartupeļu un siera masu, virspusē izveidojot mazu iedobīti.
Visu liek līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep 20 minūtes, līdz kartupeļi gatavi un zeltaini. Izņem no krāsns, un katrā kartupeļu ligzdiņā iesit pa vienai paipalu oliņai. Visu liek atpakaļ krāsnī vēl uz 7 minūtēm.
Kad gatavs, visu pārber ar sakapātiem lociņiem. Pirms pasniegšanas var vēl nedaudz pārbērt ar sāli un maltiem melnajiem pipariem.
Komentāri: