Kraukšķīgie kartupeļu un siera groziņi

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Žurnāla Aprīļa/Maija numura mīlētākā recepte – kraukšķīgie kartupeļu groziņi, kas būs lieliska uzkoda vai arī burvīgs starts dienai kā brokastis. #piegalda

Sastāvdaļas

  • 3 vidēji lieli kartupeļi
  • 150 g rīvēta siera
  • 12 paipalu olas
  • sakapāti lociņi
  • eļļa cepšanai
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Sieru sarīvē uz rupjās rīves un sajauc ar rīvētajiem kartupeļiem, pievieno sāli un piparus. Visu samaisa.
  3. Metāla kēksiņu formu dāsni ieeļļo, katrā formiņā liek rīvēto kartupeļu un siera masu, virspusē izveidojot mazu iedobīti.
  4. Visu liek līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep 20 minūtes, līdz kartupeļi gatavi un zeltaini. Izņem no krāsns, un katrā kartupeļu ligzdiņā iesit pa vienai paipalu oliņai. Visu liek atpakaļ krāsnī vēl uz 7 minūtēm.
  5. Kad gatavs, visu pārber ar sakapātiem lociņiem. Pirms pasniegšanas var vēl nedaudz pārbērt ar sāli un maltiem melnajiem pipariem.