Kraukšķīgās pienenes

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

30–40 pieneņu ziedu 

120 g miltu

200 ml gaišā lāgeralus

1 ola

1 tējkarote kurkumas

½ tējkarotes malta ingvera

½ tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera 

½ tējkarotes malta ķiploku pulvera

½ tējkarotes sāls

300 ml eļļa cepšanai (olīveļļa, saulespuķu eļļa)

 

MĒRCEI 

100 g majonēzes 

20 g franču sinepju (vai pēc garšas)

1 ēdamkarote citronu sulas 

⅓ tējkarotes malta ķiploku pulvera

Pagatavošana

  1. Vispirms atbrīvo pieneņu ziedus no kātiem. Ziedus kārtīgi noskalo un izklāj uz papīra dvieļa. nosusina. 
  2. Bļodā sajauc miltus ar garšvielām un sāli. Citā bļodā viegli sakuļ olu, pamazām iesijā miltus. Pievieno alu, maisa, līdz mīkla iegūst plāno pankūku mīklai līdzīgu masu. Ja liekas, ka masa ir par biezu, pievieno vēl nedaudz alus. 
  3. Katru pieneņu zieda galviņu iemērc sagatavotajā mīklā un fritē uzkarsētā eļļā apmēram 2 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas un kraukšķīgas. 
  4. Izceptās pienenes novieto uz virtuves dvieļa, lai notek liekā eļļa. 
  5. Pagatavo mērci. Samaisa visas sastāvdaļas kopā. 
  6. Pienenes pasniedz, kamēr siltas, kopā ar mērci.