Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
KRAUKŠĶĪGĀS KARTUPEĻU VAFELES
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
500 g kartupeļu
1 ola
40 g Krievijas siera
1 ēdamkarote sviesta
1 tējkarote sāls
+ loki, bekons vai skābais krējums pasniegšanai
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo un sarīvē. Kartupeļu skaidiņās iemaisa sāli, tās liek caurdurī, un ik pēc 10 minūtēm tās stingri saspiež starp plaukstām, izžmiedzot lieko sulu. Kopumā kartupeļus notecina 40–50 minūtes, līdz tie ir pavisam sausi.
Rīvētajos kartupeļos iemaisa sarīvētu sieru un olu.
Vafeļpannu bagātīgi ieziež ar sviestu, tajā liek sagatavoto vafeļu mīklu, un cep vafeles kraukšķīgas.
Karstas vafeles pasniedz ar apceptu bekonu, sakapātiem lociņiem vai skābo krējumu.
Komentāri: