KRAUKŠĶĪGĀS KARTUPEĻU VAFELES

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g kartupeļu
  • 1 ola
  • 40 g Krievijas siera
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 tējkarote sāls
  • + loki, bekons vai skābais krējums pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sarīvē. Kartupeļu skaidiņās iemaisa sāli, tās liek caurdurī, un ik pēc 10 minūtēm tās stingri saspiež starp plaukstām, izžmiedzot lieko sulu. Kopumā kartupeļus notecina 40–50 minūtes, līdz tie ir pavisam sausi.
  2. Rīvētajos kartupeļos iemaisa sarīvētu sieru un olu.
  3. Vafeļpannu bagātīgi ieziež ar sviestu, tajā liek sagatavoto vafeļu mīklu, un cep vafeles kraukšķīgas.
  4. Karstas vafeles pasniedz ar apceptu bekonu, sakapātiem lociņiem vai skābo krējumu.