Krāsnī ceptu tomātu zupa

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 kg tomātu
  • 1 liels ķiploks, nomizots, daiviņas sagrieztas uz pusēm
  • 2 lieli sīpoli, nomizoti un sagriezti 4 daļās
  • svaigs timiāns
  • 1 tējkarote bazilika
  • ½ tējkarotes oregano
  • 400 ml mandeļu piena
  • 2 lauru lapas
  • 1 ēdamkarote paprikas pulvera
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote citronpiparu
  • olīveļļa
  • sāls
  • pipari

 

  • Parmas vai jebkāds cits cietais siers
  • svaigs baziliks

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai.
  2. Tomātus pārgriež uz pusēm, izņem serdītes un kārto uz pannas (-ām). Sīpolus un ķiploku daiviņas kārto uz pannas starp tomātiem, apslaka ar olīveļļu, pa virsu kārto timiāna zariņus, uzber sāli un piparus.
  3. Liek uzkarsētā krāsnī cepties ~ 30 minūtes, līdz tomāti viegli apbrūnējuši. Noņem timiāna zariņus, un pannu saturu liek lielā katlā uz vidējas uguns. Pievieno baziliku, oregano, lauru lapas, papriku, cukuru, citronpiparus un mandeļu pienu, visu kārtīgi apmaisa un ļauj uzburbuļot. Kad zupa uzvārījusies, tai ļauj vārīties vēl 10–15 minūtes uz vidēji augstas uguns.
  4. Ņem nost no plīts, izķeksē ārā lauru lapas un sablendē viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Servē karstu ar plāni saēvelētu Parmas sieru un svaigu baziliku.

Komentāri: