Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Krāsnī ceptu tomātu zupa
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
2 kg tomātu
1 liels ķiploks, nomizots, daiviņas sagrieztas uz pusēm
2 lieli sīpoli, nomizoti un sagriezti 4 daļās
svaigs timiāns
1 tējkarote bazilika
½ tējkarotes oregano
400 ml mandeļu piena
2 lauru lapas
1 ēdamkarote paprikas pulvera
1 ēdamkarote cukura
1 tējkarote citronpiparu
olīveļļa
sāls
pipari
Parmas vai jebkāds cits cietais siers
svaigs baziliks
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai.
Tomātus pārgriež uz pusēm, izņem serdītes un kārto uz pannas (-ām). Sīpolus un ķiploku daiviņas kārto uz pannas starp tomātiem, apslaka ar olīveļļu, pa virsu kārto timiāna zariņus, uzber sāli un piparus.
Liek uzkarsētā krāsnī cepties ~ 30 minūtes, līdz tomāti viegli apbrūnējuši. Noņem timiāna zariņus, un pannu saturu liek lielā katlā uz vidējas uguns. Pievieno baziliku, oregano, lauru lapas, papriku, cukuru, citronpiparus un mandeļu pienu, visu kārtīgi apmaisa un ļauj uzburbuļot. Kad zupa uzvārījusies, tai ļauj vārīties vēl 10–15 minūtes uz vidēji augstas uguns.
Ņem nost no plīts, izķeksē ārā lauru lapas un sablendē viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Servē karstu ar plāni saēvelētu Parmas sieru un svaigu baziliku.
Komentāri: