Krāsnī ceptu plūmju tarte

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

SMILŠU MĪKLAI

  • 250 g miltu
  • 125 g sviesta (auksta, no ledusskapja)
  • 2 lieli olu dzeltenumi
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • šķipsna sāls
  • 1–2 ēdamkarotes auksta ūdens
  • 1 ēdamkarote kakao

 

  • 200 g plūmju
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 150 g tumšās šokolādes
  • 150 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā vai virtuves kombaina krūzē liek sviestu kopā ar miltiem. Ja izmanto kombainu, tad smalcina, līdz izveidojusies smiltīm līdzīga konsistence. Ja virtuves kombaina nav, tad dara to ar rokām – sviestu un miltus saberž kopā. Centieties darīt to ātri, jo sviests nedrīkst kļūt mīksts un sasilt.
  2. Kad iegūta pareizā konsistence, pievieno cukuru un olu dzeltenumus. Blendē vai ar rokām mīca kopā, līdz izveidojusies viendabīga masa un mīkla sāk lipt kopā. Ja tomēr tā negrib turēties kopā, pievieno ēdamkaroti auksta ūdens un mēģina vēlreiz. Ar ūdeni neaizraujieties.
  3. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek nostāvēties vismaz 2 stundas ledusskapī. Pēc atdzesēšanas mīklu izrullē un klāj tartes formā. Cep 180 °C temperatūrā, līdz pamatne kļuvusi zeltaini brūna. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Tikmēr sagriež plūmes. Pārber ar cukuru, pievieno sēkliņas no vaniļas pāksts un liek krāsnī karamelizēties uz 25 minūtēm.
  5. Pagatavo krēmu. Katliņā silda saldo krējumu. Bļodā sasmalcina šokolādi un pārlej ar silto krējumu. Krēmu lej atdzesētajā tartes formā. Pa virsu liek karamelizētās plūmes.

Komentāri:

  • Laura saka:

    Sveiki! Sāku gatavot tarti pēc norādītajiem soļiem un 5. punktā nav īsti skaidrs vai tarte tad ir pilnībā gatava, kad uzlej šokolādes krēmu un sakaramelizētās plūmes vai tas viss kopā vēl ir jāpacep? Nav arī norādīts cik minūtes būtu jācep smilšu mīkla.