Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
KRĀSNĪ CEPTU PASTINAKU ZUPA AR KĻAVU SĪRUPU
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
300 g pastinaku
1 selerijas kāts
2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 mazs sīpols
2 daiviņas ķiploku
svaigs rozmarīns, timiāns un salvija
600 ml dārzeņu buljona
sāls
svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Pastinakus nomizo un sagriež mazākos gabalos. Selerijas kātu sagriež šķēlītēs. Visu liek cepamajā traukā, pāri lej kļavu sīrupu un 1 ēdamkaroti olīveļļas.
Cep krāsnī aptuveni 30 minūtes, līdz dārzeņi ir zeltaini brūni. Sakapā sīpolu un ķiplokus. Katliņā uzkarsē atlikušo olīveļļu un sautē sīpolu un ķiploku, līdz tie kļuvuši mīksti.
Kad dārzeņi krāsnī sacepušies, tos pievieno katliņā sīpoliem un ķiplokiem. Timiānu, rozmarīnu un salviju ar virtuves auklu sasien garšvielu buntītē. Katliņā klāt lej dārzeņu buljonu un liek svaigo garšaugu buntīti. Visu karsē uz vidējas uguns aptuveni 15–20 minūtes.
No katla izņem garšaugu buntīti, un zupu sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pasniedz ar grauzdētām ķirbju sēklām, svaigu olīveļļu un maizes grauzdiņiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: