KRĀSNĪ CEPTU PASTINAKU ZUPA AR KĻAVU SĪRUPU

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g pastinaku
  • 1 selerijas kāts
  • 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 mazs sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • svaigs rozmarīns, timiāns un salvija
  • 600 ml dārzeņu buljona
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Pastinakus nomizo un sagriež mazākos gabalos. Selerijas kātu sagriež šķēlītēs. Visu liek cepamajā traukā, pāri lej kļavu sīrupu un 1 ēdamkaroti olīveļļas.
  2. Cep krāsnī aptuveni 30 minūtes, līdz dārzeņi ir zeltaini brūni. Sakapā sīpolu un ķiplokus. Katliņā uzkarsē atlikušo olīveļļu un sautē sīpolu un ķiploku, līdz tie kļuvuši mīksti.
  3. Kad dārzeņi krāsnī sacepušies, tos pievieno katliņā sīpoliem un ķiplokiem. Timiānu, rozmarīnu un salviju ar virtuves auklu sasien garšvielu buntītē. Katliņā klāt lej dārzeņu buljonu un liek svaigo garšaugu buntīti. Visu karsē uz vidējas uguns aptuveni 15–20 minūtes.
  4. No katla izņem garšaugu buntīti, un zupu sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pasniedz ar grauzdētām ķirbju sēklām, svaigu olīveļļu un maizes grauzdiņiem.