Krāsnī ceptu papriku un tomātu zupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 paprikas
  • 3 sarkanie tomāti
  • 150 ml auzu krējuma
  • sauja mērcētu Indijas riekstu
  • 200 ml dārzeņu buljona
  • 1 vidēja izmēra sīpols
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 tējkarote kumīna
  • sāls, pipari

 

Maizes grauzdiņiem

  • 4 šķēles baltmaizes
  • 2 daiviņas ķiploku
  • šķipsna sāls
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Uz cepešpannas liek veselas paprikas un tomātus, tos apslaka ar eļļu un apber ar sāli un pipariem. Liek cepeškrāsnī un cep 20–30 minūtes, līdz paprika ir apsvilusi. Ja tomāti izcepas ātrāk, tad tos ņem ārā no krāsns un atstāj tikai papriku.
  2. Kad tomāti un paprikas gatavi, tos nedaudz atdzesē un novelk mizu. Dārzeņus pārgriež uz pusēm un izņem sēklas.
  3. Ķiplokus un sīpolu sagriež kubiņos un liek katlā viegli apcepties.
  4. Tiem pievieno izcepto papriku un tomātus, kumīnu un mērcētos Indijas riekstus. Visu viegli apcep.
  5. Dārzeņiem pievieno uzsildītu dārzeņu buljonu un auzu pienu. Visu viegli uzvāra.
  6. Zupu liek blenderī un blendē, līdz veidojas vienmērīga konsistence.
  7. Sagatavo grauzdiņus. Maizi sagriež kubiņos un vienā kārtā izklāj uz cepešpannas. Ķiplokus sagriež smalkās ripiņas un pievieno maizes kubiņiem. Maizei pārslaka eļļu un uzber sāli. Visu vienmērīgi apmaisa. Cep cepeškrāsnī 175 °C temperatūrā ventilatora režīmā ~ 10–15 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: