Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Krāsnī ceptu burkānu zupa
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
6 lieli burkāni
6 ēdamkarotes olīveļļas
sāls
1200 ml dārzeņu buljona
ingvera sakne (½ īkšķa lielumā)
svaigs timiāns
1 liels sīpols, sakapāts
2 daiviņas ķiploku, sakapātas
melnie pipari
1 ēdamkarote malta kumīna
Pagatavošana
Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai (ja iespējams, grila režīmā). Nomizo un sagriež burkānus 1 cm biezās ripiņās, tos izkārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Pārlej ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas un bagātīgi pārkaisa ar sāli. Pannu liek aptuveni 10 cm no cepeškrāsns augšas. Burkānus grilē ~ 15–20 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz tie ir mīksti un sabrūnējuši.
Uzvāra buljonu, tam pievieno ingvera sakni un pāris zariņus timiāna, vāra uz vidējas uguns 15 minūtes.
Katliņā lej atlikušo olīveļļu, to karsē uz vidējas uguns, pievieno sīpolus, cep, līdz tie viegli brūni un mīksti, tad pievieno ķiplokus un burkānus. Pievieno buljonu, visu apmaisa un vāra 5–10 minūtes, līdz burkāni ir pietiekami mīksti, lai tos sablendētu.
Zupu blendē, līdz tā viendabīga. Ja tā šķiet pārāk bieza, var pievienot vēl buljonu vai vārītu ūdeni. Iemaisa malto kumīnu, sāli un piparus pievieno pēc garšas.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
I have to agree with your statement with this issue and