Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
KRĀSNĪ CEPTU BROKOĻU UN TURKU ZIRŅU PASTA AR VEGĀNO SIERU
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
VEGĀNAJAM SIERAM
130 g Brazīlijas vai Indijas riekstu
4 ēdamkarotes rauga pārslu
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes ķiploku pulvera
PASTAI
1 liels brokolis
400 g turku zirņu
2 ēdamkarotes sezama eļļas
2 daiviņas ķiploku
sula un miziņa no 1 citrona
220 g Barilla pilngraudu penne rigate
kapāti pētersīļi pasniegšanai
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai, un aptuveni 10 minūtes apgrauzdē riekstus. Atdzesē un sablendē kopā ar pārējām vegānā siera sastāvdaļām, līdz iegūts viendabīgs malums.
Uz cepamās pannas kārto brokoļu ziedkopas, noskalotus un nosusinātus turku zirņus un izspiestas ķiploka daiviņas. Visu aplej ar sezama eļļu, pusi no citronu sulas, pārber ar sāli un pipariem. Cep krāsnī 200 ºC temperatūrā aptuveni 15–20 minūtes, līdz zirņi ir zeltaini brūni.
Pagatavo pastu pēc instrukcijas uz iepakojuma. Kad pasta gatava, to samaisa kopā ar ceptajiem dārzeņiem, nedaudz olīveļļas, atlikušo citronu sulu un citrona miziņu. Pasniedz ar svaigi kapātiem pētersīļiem un vegāno sieru.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: