KRĀSNĪ CEPTU BROKOĻU UN TURKU ZIRŅU PASTA AR VEGĀNO SIERU

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

VEGĀNAJAM SIERAM

  • 130 g Brazīlijas vai Indijas riekstu
  • 4 ēdamkarotes rauga pārslu
  • ½ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes ķiploku pulvera

PASTAI

  • 1 liels brokolis
  • 400 g turku zirņu
  • 2 ēdamkarotes sezama eļļas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • sula un miziņa no 1 citrona
  • 220 g Barilla pilngraudu penne rigate
  • kapāti pētersīļi pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai, un aptuveni 10 minūtes apgrauzdē riekstus. Atdzesē un sablendē kopā ar pārējām vegānā siera sastāvdaļām, līdz iegūts viendabīgs malums.
  2. Uz cepamās pannas kārto brokoļu ziedkopas, noskalotus un nosusinātus turku zirņus un izspiestas ķiploka daiviņas. Visu aplej ar sezama eļļu, pusi no citronu sulas, pārber ar sāli un pipariem. Cep krāsnī 200 ºC temperatūrā aptuveni 15–20 minūtes, līdz zirņi ir zeltaini brūni.
  3. Pagatavo pastu pēc instrukcijas uz iepakojuma. Kad pasta gatava, to samaisa kopā ar ceptajiem dārzeņiem, nedaudz olīveļļas, atlikušo citronu sulu un citrona miziņu. Pasniedz ar svaigi kapātiem pētersīļiem un vegāno sieru.

Komentāri: