Krāsnī cepts tahini ziedkāposts ar zaļumu eļļu

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja izmēra ziedkāposts
  • 3 ēdamkarotes tahini
  • sula no ½ citrona
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • ½ tējkarotes malta kumina
  • ½ tējkarotes malta koriandra
  • ½ tējkarotes paprikas pulvera
  • ½ tējkarotes kurkumas
  • 1 ēdamkarote ūdens
  • šķipsna sāls
  • sauja grauzdētu, sakapātu mandeļu

ZAĻUMU EĻĻAI

  • sauja svaigu pētersīļu
  • sauja svaiga koriandra
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sula no ½ citrona
  • 1 tējkarote medus vai kļavu sīrupa
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai.
  2. Lielā katlā uzvāra ūdeni. Ziedkāpostam noņem ārējās lapas un liek to katlā vārīties 5 minūtes. Kad izņem no katla, to apslauka un ļauj nedaudz nožūt.
  3. Bļodiņā samaisa tahini, citronu sulu, olīveļļu, garšvielas, ūdeni un sāli. Ja mērce liekas par biezu, pievieno vēl nedaudz ūdens.
  4. Ziedkāpostu no visām pusēm apsmērē ar tahini mērci un liek uz cepamās pannas. Cep krāsnī 40 minūtes, līdz ziedkāposts mīksts. Tad palielina krāsns temperatūru līdz 220 °C temperatūrai un cep vēl 5 minūtes, līdz ziedkāposts apbrūnējis.
  5. Blenderī liek visas zaļumu eļļas sastāvdaļas un sablendē.
  6. Siltu ziedkāpostu griež gabalos, pārlej pāri nedaudz zaļumu eļļas un pārkaisa grauzdētas mandeles. Pasniedz ar kvinoju, rīsiem, grūbām vai citām piedevām pēc izvēles.

Komentāri: