Krāsnī cepts riekstu jeb sviesta ķirbis ar čili, medu un kazas sieru

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ķirbis ar kazas sieru sader kā cimdiņš ar roku, taču tie kopā veido diezgan maigu kompozīciju. Asāku izjūtu un garšu cienītājiem patiks čili asums, kas papildina šo maigo ēdienu.

 

Sastāvdaļas

  • ½ riekstu jeb sviesta ķirbja
  • čili pipars (daudzums pēc izturības)
  • sāls
  • eļļa
  • medus
  • 100 g kazas siera

Pagatavošana

Pagatavošana:

1. Ķirbi sagriež aptuveni 1,5 cm biezās šķēlēs un kārto uz cepešpannas. Pārlej ar eļļu, pārkaisa sāli.

2. Čili sagriež šķēlītēs. Sēkliņas var atstāt, no tām būs vairāk asuma. Ja nevēlas tik asu, sēkliņas ņem ārā. Ķirbim pārber čili.

3. Pārlej ar medu un liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā, un cep ~ 25 minūtes.

4. Gatavu ķirbi pasniedz ar kazas sieru. Derēs jebkurš cits izteiksmīgs mīkstais siers, piemēram, fetas siers.

 

1. pagatavošanas solis
KirbisKrasni_1

1. Ķirbi sagriež aptuveni 1,5 cm biezās šķēlēs un kārto uz cepešpannas. Pārlej ar eļļu, pārkaisa sāli. Čili sagriež šķēlītēs. Sēkliņas var atstāt, no tām būs vairāk asuma. Ja nevēlas tik asu, sēkliņas ņem ārā. Ķirbim pārber čili.

2. pagatavošanas solis
KirbisKrasni_2

2. Čili sagriež šķēlītēs. Sēkliņas var atstāt, no tām būs vairāk asuma. Ja nevēlas tik asu, sēkliņas ņem ārā. Ķirbim pārber čili.

3. pagatavošanas solis
KirbisKrasni_3

3. Pārlej ar medu un liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā, un cep ~ 25 minūtes.

4. pagatavošanas solis
KirbisKrasni_4

4. Gatavu ķirbi pasniedz ar kazas sieru. Derēs jebkurš cits izteiksmīgs mīkstais siers, piemēram, fetas siers.

Komentāri: