Ķirbis ar kazas sieru sader kā cimdiņš ar roku, taču tie kopā veido diezgan maigu kompozīciju. Asāku izjūtu un garšu cienītājiem patiks čili asums, kas papildina šo maigo ēdienu.
Pagatavošana:
1. Ķirbi sagriež aptuveni 1,5 cm biezās šķēlēs un kārto uz cepešpannas. Pārlej ar eļļu, pārkaisa sāli.
2. Čili sagriež šķēlītēs. Sēkliņas var atstāt, no tām būs vairāk asuma. Ja nevēlas tik asu, sēkliņas ņem ārā. Ķirbim pārber čili.
3. Pārlej ar medu un liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā, un cep ~ 25 minūtes.
4. Gatavu ķirbi pasniedz ar kazas sieru. Derēs jebkurš cits izteiksmīgs mīkstais siers, piemēram, fetas siers.
1. Ķirbi sagriež aptuveni 1,5 cm biezās šķēlēs un kārto uz cepešpannas. Pārlej ar eļļu, pārkaisa sāli. Čili sagriež šķēlītēs. Sēkliņas var atstāt, no tām būs vairāk asuma. Ja nevēlas tik asu, sēkliņas ņem ārā. Ķirbim pārber čili.
2. Čili sagriež šķēlītēs. Sēkliņas var atstāt, no tām būs vairāk asuma. Ja nevēlas tik asu, sēkliņas ņem ārā. Ķirbim pārber čili.
3. Pārlej ar medu un liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā, un cep ~ 25 minūtes.
4. Gatavu ķirbi pasniedz ar kazas sieru. Derēs jebkurš cits izteiksmīgs mīkstais siers, piemēram, fetas siers.
Ļoti garšīgs!
Viegls un garšīgs ēdiens! 🙂
Izcili laba, bet tanī pat laikā vienkārša recepte! Tikai medu gan vajag paturēt karstā ūdens peldē pirms to lietot šim edienam.