Krāsnī cepts lasis ar mandarīniem un fenheli

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Kad mandarīni ir tik daudz, ka vienus pašus tos vairs ieēst nevar, tad tie jāgatavo kopā ar dažādiem ēdieniem. Viens veids ir tos pagatavot kā piedevu pamatēdienam. Vieglām pēcsvētku pusdienām lieliski der zivs. Lasi var aizstāt arī ar citu baltās filejas zivi, piemēram, doradu vai zandartu. Zivi pirms gatavošanas var sagriezt porcijai atbilstošos gabalos vai atstāt visu lielo fileju veselu.

Sastāvdaļas

  • 3 mandarīni ar visu mizu
  • 2 fenheļa saknes
  • 500 g laša filejas ar ādu
  • 2–3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote sviesta
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Cepamajā traukā ieklāj foliju tā, lai pēc tam tajā varētu ietīt zivi. Vislabāk ir 2 gabalus folijas likt traukā krusteniski.
  2. Sagriež mandarīnus plānās šķēlēs un izklāj cepamajā traukā (uz folijas) vienā kārtā tā, lai zivs filejas pamats būtu pilnībā nosegts ar mandarīniem.
  3. To pašu izdara ar fenheļa saknēm – notīra, sagriež vēlamajā formā (standziņās vai ripiņās) un klāj pa virsu mandarīniem.
  4. Uz mandarīniem un fenheļa liek virsū zivi, pārlej ar olīveļļu, pārber ar mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un pārkaisa ar mazliet jūras sāli.
  5. Zivi ietin folijā tā, lai folija neskartu zivi un cepoties olīveļļa un sviests neizlīst ārā.
  6. Cep ~ 190–200 °C temperatūrā 20–25 minūtes, balto zivi – pat mazāku laiku. Izņem no krāsns, un pirms folijas atvēršanas pagaida vēl pāris minūtes, lai garšas sasūcas.
  7. Pasniedz ar dārzeņiem vai vienkārši garšīgiem salātiem.

Komentāri: