Krāsnī cepts fetas siers ar aveņu mērci

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Interesants deserts kūpinātu garšu piekritējiem. Šoreiz cepām krāsnī, bet noteikti sanāktu ļoti labi arī ietinot folijā un cepot uz grila.

Sastāvdaļas

  • 200g fetas siera
  • 2 ēdamkaroes olīveļļa
  • 1 tējkarote sviests
  • 1 ēdamkarote brūnais cukurs
  • Sauja valriekstu
  • Sauja sezama sēkliņu
  • 150 g avenes
  • 70 g balzāmetiķis
  • 1 ēdamkarote cukurs

Pagatavošana

  1. Fetas sieru liek uz cepamās plātnes, apslaka ar olīveļļu un cep 200 grādos 10 minūtes, pēc tam ieslēdz krāsni grilla režīmā un cep vēl 5 minūtes.
  2. Kamēr cepas siers, sagatavo griljāžu un aveņu mērci. Avenes liek nelielā katliņā, pielej 50 g baltvīna un noreducē. Karsē, kamēr avenes sadalījušās un mērce ir koši sarkana. Apmēram 10 minūtes. Pievieno 1 ēdamkaroti cukura un izmaisa. Pievieno balzāmetiķi un pakarsē, kamēr mērce sabiezē.
  3. Uz karstas pannas izkausē sviestu un tajā apbrūnina riekstus un sezama sēkliņas, pievieno 1 ēdamkaroti cukura un ļauj tam izkust, tādejādi nokaramelizējot riekstus.
  4. Sieru ņem ārā no krāsns, tam pāri kārto griljāžu un pasniedz ar aveņu mērci.