Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Krāsnī cepts asaris
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 liels vai 2 mazāki tīrīti asari (1,8 kg)
sāls
svaigi malti melnie pipari
4 daiviņas ķiploku, smalki sakapātas
1 šalotes sīpols, sagriezts šķēlēs
1 maza fenheļa sakne, sakapāta
1 apelsīns, sagriezts šķēlēs
550 g dažādu krāsu ķiršu tomātiņu, sagriezti uz pusēm
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230 °C temperatūrai. Katrā asara pusē veic divus iegriezumus, lai tas labāk sasūktos ar dažādajām garšām, tad to kārtīgi ierīvē ar sāli un melnajiem pipariem gan no iekšpuses, gan ārpuses. Pilda ar ķiplokiem, šalotes sīpoliem, čili pārslām, timiānu un apelsīna šķēlēm.
Zivi liek cepamajā traukā, kas ieziests ar olīveļļu. Tai visapkārt izkaisa papriku, fenheli, tomātus un olīvas. Pievieno baltvīnu.
Zivi cep ~ 20 minūtes, līdz tās āda kļūst gaiša un plēkšņaina un tomāti ir viegli grilēti. Sviestu iemaisa dārzeņos.
Asari apkaisa ar lociņiem un baziliku. Gabaliņu zivs servē ar dārzeņiem.
Komentāri: