fbpx

Krāsnī cepts asaris

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 liels vai 2 mazāki tīrīti asari (1,8 kg)
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 4 daiviņas ķiploku, smalki sakapātas
  • 1 šalotes sīpols, sagriezts šķēlēs
  • 1 maza fenheļa sakne, sakapāta
  • 1 apelsīns, sagriezts šķēlēs
  • 550 g dažādu krāsu ķiršu tomātiņu, sagriezti uz pusēm
  • 2 mazas paprikas (dzeltena + sarkana), sagrieztas šķēlēs
  • 130 g melno olīvu bez kauliņiem
  • 250 ml baltvīna
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote čili piparu pārslu
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 10 svaigi loki, sakapāti
  • 15 lapiņas bazilika
  • pāris zariņi svaiga timiāna

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230 °C temperatūrai. Katrā asara pusē veic divus iegriezumus, lai tas labāk sasūktos ar dažādajām garšām, tad to kārtīgi ierīvē ar sāli un melnajiem pipariem gan no iekšpuses, gan ārpuses. Pilda ar ķiplokiem, šalotes sīpoliem, čili pārslām, timiānu un apelsīna šķēlēm.
  2. Zivi liek cepamajā traukā, kas ieziests ar olīveļļu. Tai visapkārt izkaisa papriku, fenheli, tomātus un olīvas. Pievieno baltvīnu.
  3. Zivi cep ~ 20 minūtes, līdz tās āda kļūst gaiša un plēkšņaina un tomāti ir viegli grilēti. Sviestu iemaisa dārzeņos.
  4. Asari apkaisa ar lociņiem un baziliku. Gabaliņu zivs servē ar dārzeņiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: