Krāsnī cepti šokolādes donati

Viegla
līdz 1 h
14 personām

Protams, ka klasiski eļļā vārīti donati ir pufīgāki un krietni vien sulīgāki, taču tie ir arī krietni vien taukaināki. Un vārīšana eļļā mājas apstākļos man vienmēr likusies kā papildu nevajadzīgs darbs!

Tādēļ donati var tapt krāsnī, un tas nevienam vairs nav noslēpums!

Šoreiz – šokolādes donati ar klasisku glazūru un zelta graudiņiem.

Sastāvdaļas

Par pamatu var ņemt stabilu 250 ml krūzi.

MIKLAI

  • 1 krūze miltu
  • ½ krūzes brūnā cukura
  • ¼ krūzes kakao pulvera
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • ¼ krūzes baltās šokolādes, sakapātas
  • šķipsniņa sāls
  • vaniļas ekstrakts
  • 1 ola
  • 6 ēdamkarotes skābā krējuma
  • ¼ krūzes piena
  • ¼ krūzes vīnogu kauliņu eļļas
  • 1 apelsīna miziņa (nav obligāti, bet piestāv)

GLAZŪRAI

  • 1,5 krūzes pūdercukura
  • 1 olas baltums
  • 1 tējkarote citronu sula

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā sajauc miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri, brūno cukuru un arī sasmalcināto šokolādi.
  2. Otrā bļodā sajauc olas, vaniļu, skābo krējumu un eļļu. Šo masu pievieno miltu maisījumam. Samaisa, bet putot nevajag.
  3. Liek donatu formiņās mīklu (aizpilda mazliet vairāk nekā pusi), liek sakarsētā krāsnī 190 °C, apmēram 8–10 minūtes. Pilnībā atdzesē.
  4. Pagatavo glazūru. Blendera traukā ber pūdercukuru, pievieno olas baltumu un arī mazliet citronu sulu. Sablendē, līdz veidojas viendabīga masa. Tajā mērcē donatus un pārkaisa ar zelta graudiņiem. Glazūrai droši var pievienot krāsvielas.

Komentāri: