KRĀSNĪ CEPTI SAKŅAUGI AR GURĶU UN JOGURTA MĒRCI

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 biete
  • 2 burkāni
  • 1 kālis
  • 1 puravs
  • 4 mazi kartupeļi
  • ½ ziedkāposta
  • sāls, pipari, olīveļļa

MĒRCEI

  • svaigi spiesta sula no 2 garajiem gurķiem
  • 1 ēdamkarote mārrutku
  • 3–4 ēdamkarotes sojas jogurta
  • sauja salātlapu
  • garšaugi – dilles, pētersīļi, lociņi u.c.
  • sāls

Pagatavošana

  1. Dārzeņus nomizo, sagriež palielos gabalos un liek uz cepamās plāts. Pievieno eļļu, sāli un piparus, un liek krāsnī cepties 180 °C temperatūrā 20 minūtes.
  2. Gurķu sulā iemaisa mārrutkus, sojas jogurtu un smalki sagrieztas salātlapas. Pievieno smalki sakapātus garšaugusun sāli. Pievieno vēl sāli, mārrutkus vai jogurtu pēc garšas.
  3. Kad dārzeņi gatavi, liek tos zupas šķīvī un aplej ar mērci.