Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Krāsnī cepti kartupeļi ar brokoļiem un sieru
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Brokolis kombinācijā ar kartupeļiem, sieru un bekonu garšo vienkārši fantastiski!
Sastāvdaļas
4 liela izmēra kartupeļi
1 tējkarote olīveļļas
4 ēdamkarotes sviesta istabas temperatūrā
180 g grieķu jogurta
2 daiviņas ķiploka, izspiestas caur spiedi
buntīte sakapātu loku
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes maltu melno piparu
300 g blanšētu brokoļu
200 g cepta bekona
250 g rīvēta Čedaras siera
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 ºC temperatūrai. Tajā liek veselus kartupeļus un cep aptuveni 1 stundu, līdz tie mīksti (pārbauda, iedurot nazi). Ņem ārā no krāsns un atdzesē.
Kartupeļus gareniski pārgriež uz pusēm, ar karoti uzmanīgi izgrebj mīksto daļu, nesabojājot miziņu. Miziņu laiviņas saglabā un ierīvē ar olīveļļu, liek uz cepamās pannas.
Kartupeļu masu liek lielā bļodā, tai pievieno sviestu un ar mikseri puto, līdz masa ir viendabīga. Pievieno grieķu jogurtu, ķiplokus, lokus, sāli, piparus, brokoļus, bekonu un 200 g Čedaras siera. Visu samaisa un pilda kartupeļu laiviņās. Pāri ber atlikušo Čedaras sieru, un cep krāsnī aptuveni 20–30 minūtes, līdz kartupeļi viscaur silti un siers izkusis. Pāri kaisa kapātus lokus un ēd gardu muti!
Komentāri: