Krāsnī cepti kartupeļi ar brokoļiem un sieru

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Brokolis kombinācijā ar kartupeļiem, sieru un bekonu garšo vienkārši fantastiski!

Sastāvdaļas

  • 4 liela izmēra kartupeļi
  • 1 tējkarote olīveļļas
  • 4 ēdamkarotes sviesta istabas temperatūrā
  • 180 g grieķu jogurta
  • 2 daiviņas ķiploka, izspiestas caur spiedi
  • buntīte sakapātu loku
  • ½ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes maltu melno piparu
  • 300 g blanšētu brokoļu
  • 200 g cepta bekona
  • 250 g rīvēta Čedaras siera

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 ºC temperatūrai. Tajā liek veselus kartupeļus un cep aptuveni 1 stundu, līdz tie mīksti (pārbauda, iedurot nazi). Ņem ārā no krāsns un atdzesē.
  2. Kartupeļus gareniski pārgriež uz pusēm, ar karoti uzmanīgi izgrebj mīksto daļu, nesabojājot miziņu. Miziņu laiviņas saglabā un ierīvē ar olīveļļu, liek uz cepamās pannas.
  3. Kartupeļu masu liek lielā bļodā, tai pievieno sviestu un ar mikseri puto, līdz masa ir viendabīga. Pievieno grieķu jogurtu, ķiplokus, lokus, sāli, piparus, brokoļus, bekonu un 200 g Čedaras siera. Visu samaisa un pilda kartupeļu laiviņās. Pāri ber atlikušo Čedaras sieru, un cep krāsnī aptuveni 20–30 minūtes, līdz kartupeļi viscaur silti un siers izkusis. Pāri kaisa kapātus lokus un ēd gardu muti!