Krāsnī cepti dārzeņi ar zaļumu sviestu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 8–12 mazie raibie burkāniņi
  • 6–8 topinambūri
  • 6–8 mazie sīpoliņi
  • 2–3 nelielas bietes
  • 1 ēdamkarote eļļas cepšanai
  • šķipsna sāls
  • pipari

ZAĻUMU SVIESTAM

  • 100 ml kokosriekstu eļļas
  • bunte diļļu
  • bunte pētersīļu
  • sauja svaigu bazilika lapiņu
  • pāris zariņu svaiga timiāna
  • pāris zariņu svaiga rozmarīna (tikai lapiņas)
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • šķipsna sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Sviestam paredzētos zaļumus sakapā un liek bļodā, pievieno vidēji cietu kokosriekstu eļļu, sāli, piparus un citronu sulu. Visu kārtīgi sablendē, līdz masa kļūst vienmērīga.
  2. Burkānus un bietes kārtīgi noskalo, bietes sagriež 4–6 daļās.
  3. Topinambūrus un mazos sīpoliņus nomizo un sagriež uz pusēm.
  4. Dārzeņus liek uz cepešpannas, apslaka ar nedaudz eļļas, uzber sāli, piparus un cep ~ 40–50 minūtes 200 ºC temperatūrā. Bietes liek atstatus no pārējiem dārzeņiem, lai tie nenokrāsojas sarkani.
  5. Kad dārzeņi gatavi, tiem pārsmērē zaļumu sviestu un pasniedz.

Komentāri: