Ernests ir raidījuma ”Visi Pie Galda!” personība, aizrautīgs kulinārs, kam patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt pasaules garšas. Aizrautīgs, entuziastisks un viennozīmīgi radošs cilvēks.
Krāsnī cepti bumbieri ar brī sieru, sēnēm un pistācijām
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
3 nelieli bumbieri
1 ēdamkarote medus
1 ēdamkarote Dižonas sinepju
sula no ½ citrona
120 g brī siera
sauja tīrītu grauzdētu pistāciju
1 daiviņa ķiploka
7–10 vidēji brūnie šampinjoni
bunte svaigu pētersīļu
1 ēdamkarote sviesta
olīveļļa
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Bumbierus pārgriež uz pusēm un ar tējkaroti izgriež serdes. Nelielā traukā sajauc 1 ēdamkaroti olīveļļas, medu, sinepes, citronu sulu un pievieno pusi smalki sakapātu pētersīļu. Garšai pievieno sāli un piparus. Bumbierus iesmērē ar pagatavoto medus un sinepju mērci un liek krāsnī cepties 220 ºC temperatūrā 20–30 minūtes atkarībā no bumbieru lieluma.
Atsevišķā pannā izkausē sviestu un apcep sakapātus šampinjonus, pievienojot sakapātu ķiploku, pētersīļus, sāli un piparus.
Kad bumbieri izcepušies, tiem virsū uzliek apceptās sēnes, plānās šķēlēs sagrieztu brī sieru un pārber ar sakapātām pistācijām. Bumbierus liek atpakaļ krāsnī uz īsu brīdi, līdz siers izkūst. Pasniedz ar glāzi atdzesēta Prosecco.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: