Krāsnī cepti bumbieri ar brī sieru, sēnēm un pistācijām

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 3 nelieli bumbieri
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
  • sula no ½ citrona
  • 120 g brī siera
  • sauja tīrītu grauzdētu pistāciju
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 7–10 vidēji brūnie šampinjoni
  • bunte svaigu pētersīļu
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • olīveļļa
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Bumbierus pārgriež uz pusēm un ar tējkaroti izgriež serdes. Nelielā traukā sajauc 1 ēdamkaroti olīveļļas, medu, sinepes, citronu sulu un pievieno pusi smalki sakapātu pētersīļu. Garšai pievieno sāli un piparus. Bumbierus iesmērē ar pagatavoto medus un sinepju mērci un liek krāsnī cepties 220 ºC temperatūrā 20–30 minūtes atkarībā no bumbieru lieluma.
  2. Atsevišķā pannā izkausē sviestu un apcep sakapātus šampinjonus, pievienojot sakapātu ķiploku, pētersīļus, sāli un piparus.
  3. Kad bumbieri izcepušies, tiem virsū uzliek apceptās sēnes, plānās šķēlēs sagrieztu brī sieru un pārber ar sakapātām pistācijām. Bumbierus liek atpakaļ krāsnī uz īsu brīdi, līdz siers izkūst. Pasniedz ar glāzi atdzesēta Prosecco.