Krāsnī ceptas veselas foreles ar zirņu biezeni

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 6 foreles (katra ~300 g)
  • 6 mandarīni
  • 12 timiāna zariņi
  • sāls pēc garšas
  • 6 ķiploku daiviņas
  • dilles

Zirņu biezenim:

  • 800 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 200 g kazas siera
  • svaigu piparmētru buntīte
  • 1 kastīte zirņu dīgsti (pēc izvēles)
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 citrons

Pagatavošana

  1. Foreles iztīra, noskalo aukstā ūdenī un kārtīgi noslauka, jo tās mēdz būt glumas.
  2. Mandarīnus sagriež šķēlītēs. Dilles sakapā, ķiplokus nomizo un sagriež šķēlītēs.
  3. Zivi apsāla no ārpuses un iekšpuses. Ja patīk – var arī uzbērt nedaudz svaigi maltu melno piparu.
  4. Katrā zivī iepilda 3-4 mandarīnu šķēlītes, nedaudz timiāna, ~1 šķēlītēs sagrieztu ķiploku daiviņu un dilles. Cep krāsnī 20 minūtes.
  5. Kamēr zivs cepas, pagatavo biezeni. Zirņus pa taisno no saldētavas, bet verdošā ūdenī un vāra ~5 minūtes. Tad lieko ūdeni nokāš un zirņus sablenderē kopā ar piparmmētru lapiņām, ķiploka daiviņu un sieru. Ja vēlas īpaši zīdainu konsistenci, biezeni vēl izberž caur sietu.