Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Krāsnī ceptas veselas foreles ar zirņu biezeni
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
6 foreles (katra ~300 g)
6 mandarīni
12 timiāna zariņi
sāls pēc garšas
6 ķiploku daiviņas
dilles
Zirņu biezenim:
800 g saldētu zaļo zirnīšu
200 g kazas siera
svaigu piparmētru buntīte
1 kastīte zirņu dīgsti (pēc izvēles)
1 ķiploka daiviņa
1 citrons
Pagatavošana
Foreles iztīra, noskalo aukstā ūdenī un kārtīgi noslauka, jo tās mēdz būt glumas.
Mandarīnus sagriež šķēlītēs. Dilles sakapā, ķiplokus nomizo un sagriež šķēlītēs.
Zivi apsāla no ārpuses un iekšpuses. Ja patīk – var arī uzbērt nedaudz svaigi maltu melno piparu.
Katrā zivī iepilda 3-4 mandarīnu šķēlītes, nedaudz timiāna, ~1 šķēlītēs sagrieztu ķiploku daiviņu un dilles. Cep krāsnī 20 minūtes.
Kamēr zivs cepas, pagatavo biezeni. Zirņus pa taisno no saldētavas, bet verdošā ūdenī un vāra ~5 minūtes. Tad lieko ūdeni nokāš un zirņus sablenderē kopā ar piparmmētru lapiņām, ķiploka daiviņu un sieru. Ja vēlas īpaši zīdainu konsistenci, biezeni vēl izberž caur sietu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: