Iztīra reņģes: nogriež galvas, pārgriež vēderu un izņem iekšas. Noskalo zem auksta ūdens. Ja reņģes ir lielas, tām var izņemt asaku. Iztīrītas zivis kārto cepamajā traukā vai uz cepamās pannas, apakšā paklājot cepamo papīru vai foliju.
Pārgriež citronu uz pusēm un izspiež tā sulu vienmērīgi pāri zivtiņām. Tad uzkaisa melnos piparus un sāli. Apelsīnu sagriež šķēlītes, kuras izkārto pamīšus starp reņģēm.
Eļļu sajauc ar smalki sakapātu vai ar ķiploku spiedi izspiestu ķiploka daiviņu un pārslaka pāri visam kārtojumam.
Sīpolus sagriež gredzenos un izkārto vienmērīgi pāri visai pannai.
Liek pannu cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200oC, un cep 7-10 min. Reņģes ir gatavas, kad to virspusīte ir gaiši brūna un reņģu miesa viegli atdalās no asakas. Pasniedz galdā karstas vai aukstas ar smalki sakapātiem pētersīļiem. Klāt labi garšos vārīti kartupeļi un/vai dārzeņu salāti.
Komentāri: