Krāsnī ceptas pīļu kājas ar pīļu taukos ceptiem frī kartupeļiem

Viegla
līdz 1 h
7 personām

Pīle ir diezgan klasisks svētku ēdiens. Ne vienmēr ir nepieciešama vesela pīle, lai tā kļūtu svētku galda cienīga. Karaliska maltīte sanāk arī no ceptām pīļu kājām. Ja klāt pasniegsiet no pirmā skata nepiemērotus frī kartupeļus, kas pārkaisīti ar trifeļu sāli, sanāks izcili.

Sastāvdaļas

  • 6–8 pīļu kājas
  • pīļu tauki
  • 2 ēdamkarotes medus
  • olīveļļa
  • sāls
  • kartupeļi
  • 300–400 g sojas pupiņu (edamame)
  • 150–200 g bekona
  • sviests
  • sāls ar trifelēm vai trifeļu eļļa

Pagatavošana

  1. Pīles kājas iesmērē ar olīveļļas un medus maisījumu un mazliet sāls. Pēc kāda laika liek tās uz pannas un cep līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, līdz ādiņa ir zeltaini brūna un gaļa mīksta.
  2. Pagatavo frī no svaigiem kartupeļiem. Tos nomizo, sagriež stienīšos, nosusina un ieliek uz brīdi saldētavā, lai apsalst. Ja gatavojieties svētkiem laikus, to var izdarīt jau iepriekš.
  3. Klasiskie frī kartupeļi taukvielās ir jāvāra pāris minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Parasti sāk ar viena līdz divu kartupeļu pagatavošanu, lai redzētu, cik daudz laika nepieciešams, līdz tas ir gatavs. Man personīgi jau sen patīk frī kartupeļus cept krāsnī. Jā, varbūt nesanāk tik kraukšķīgi, toties nav jāizmanto tik daudz eļļas un nav jāstāv blakus. Gatavus frī kartupeļus pārkaisa ar trifeļu sāli, var izmantot arī eļļu, kas bagātināta ar trifeļu smaržu un garšu.
  4. Pagatavo pupiņas. Lielā katlā vārošā sālsūdenī ber pupiņas ar visu mizu un vāra pāris minūtes (blanšē). Tās nokāš un pārlej ar aukstu ūdeni, lai apstādinātu vārīšanās procesu un tās nezaudētu koši zaļo krāsu. Bekonu sagriež mazos gabaliņos. Pupiņas nomizo. Tām pievieno kubiņos sagrieztu bekonu. Labi samaisa un pēc garšas pievieno sāli. Ja vēlaties pupiņas pirms pasniegšanas sasildīt, tad tās katliņā sasilda, pievienojot mazliet sviesta.