Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Krāsnī ceptas gaļas bumbiņas tomātu mērcē
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Brīvdienu maltītei kā reizi noderēs šī recepte: krāsnī gatavojama, bet ar ceļojuma sajūtu garšās. #piegalda
Sastāvdaļas
1 liels sīpols
500 g maltās gaļas (cūka + liellops)
50 g rīvmaizes (+ pāris ēdamkarotes ūdens, lai “atdzīvinātu” rīvmaizi)
50 g Parmas siera
1 ola
sāls
pipari
2 ķiploka daiviņas
800 g mizotu tomātu gabaliņu savā sulā
250 g ūdens
+ spageti
+ Parmas siers pasniegšanai
+ svaigs baziliks pasniegšanai
Pagatavošana
Krāsni uzkarsē līdz 220 °C temperatūrai, izmantojot tvaika režīmu (50% tvaika).
Sīpolu smalki sakapā, pusi no tā pievieno maltajai gaļai. Pievieno rīvmaizi, kas sajaukta ar pāris ēdamkarotēm ūdens, rīvētu Parmas sieru, viegli sakultu olu, un visu sajauc kopā ar tīrām rokām. Pievieno sāli un piparus. Izveido aptuveni 24 ēdamkarotes izmēra bumbiņas, ko liek cepamajā pannā.
Gaļas bumbiņas krāsnī un cep aptuveni 12 minūtes, līdz tās sāk viegli apbrūnēt. Kamēr bumbiņas cepas, kopā samaisa atlikušos sīpolus un izspiestas ķiploka daiviņas.
Kad gaļas bumbiņas brūnas, pannu ņem ārā no krāsns, pārbīda tās uz vienu pannas malu un atbrīvo vietu sīpolu un ķiploku maisījumam. Pannu liek atpakaļ krāsnī un cep vēl 5 minūtes, līdz ķiploki un sīpoli mīksti.
Krāsns temperatūru samazina līdz 160 °C, pannā pievieno tomātus un pusi ūdens. Visu samaisa un liek atpakaļ krāsnī uz 30 minūtēm. Aptuveni pēc 15 minūtēm visu apmaisa, pievieno papildu ūdeni, ja mērce šķiet pārāk bieza.
Ja mērce šķiet pārāk neviendabīga, no tās izmakšķerē gaļas bumbiņas un mērci sablendē viendabīgā masā.
Bumbiņas pasniedz kopā ar mērci, vārītiem spageti, svaigi rīvētu sieru un svaigu baziliku.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: