Krāsnī ceptas gaļas bumbiņas tomātu mērcē

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Brīvdienu maltītei kā reizi noderēs šī recepte: krāsnī gatavojama, bet ar ceļojuma sajūtu garšās. #piegalda

Sastāvdaļas

  • 1 liels sīpols
  • 500 g maltās gaļas (cūka + liellops)
  • 50 g rīvmaizes (+ pāris ēdamkarotes ūdens, lai “atdzīvinātu” rīvmaizi)
  • 50 g Parmas siera
  • 1 ola
  • sāls
  • pipari
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 800 g mizotu tomātu gabaliņu savā sulā
  • 250 g ūdens

 

+ spageti

+ Parmas siers pasniegšanai

+ svaigs baziliks pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 220 °C temperatūrai, izmantojot tvaika režīmu (50% tvaika).
  2. Sīpolu smalki sakapā, pusi no tā pievieno maltajai gaļai. Pievieno rīvmaizi, kas sajaukta ar pāris ēdamkarotēm ūdens, rīvētu Parmas sieru, viegli sakultu olu, un visu sajauc kopā ar tīrām rokām. Pievieno sāli un piparus. Izveido aptuveni 24 ēdamkarotes izmēra bumbiņas, ko liek cepamajā pannā.
  3. Gaļas bumbiņas krāsnī un cep aptuveni 12 minūtes, līdz tās sāk viegli apbrūnēt. Kamēr bumbiņas cepas, kopā samaisa atlikušos sīpolus un izspiestas ķiploka daiviņas.
  4. Kad gaļas bumbiņas brūnas, pannu ņem ārā no krāsns, pārbīda tās uz vienu pannas malu un atbrīvo vietu sīpolu un ķiploku maisījumam. Pannu liek atpakaļ krāsnī un cep vēl 5 minūtes, līdz ķiploki un sīpoli mīksti.
  5. Krāsns temperatūru samazina līdz 160 °C, pannā pievieno tomātus un pusi ūdens. Visu samaisa un liek atpakaļ krāsnī uz 30 minūtēm. Aptuveni pēc 15 minūtēm visu apmaisa, pievieno papildu ūdeni, ja mērce šķiet pārāk bieza.
  6. Ja mērce šķiet pārāk neviendabīga, no tās izmakšķerē gaļas bumbiņas un mērci sablendē viendabīgā masā.
  7. Bumbiņas pasniedz kopā ar mērci, vārītiem spageti, svaigi rīvētu sieru un svaigu baziliku.

 

Komentāri: