Krāsnī cepta vista ar citronkartupeļiem

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 vesela vista
  • 3 zariņi timiāna
  • 2 citroni
  • 1 galviņa ķiploka
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 kg nelielu kartupeļu
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Smalki norīvē citronu miziņas, atliek malā.
  2. Vistā liek 3 citrona daiviņas, notīrītas ķiploka daiviņas, kā arī timiāna zariņus. Vistu ierīvē ar sāli un medu. Vistu liek uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru, zem vistas paliek 2 citrona šķēlītes.
  3. Citrona šķēlītes pārliek pāri arī vistas virspusei. Kartupeļus nomizo, sagriež uz pusēm un izkārto brīvajā laukumā ap vistu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 185 °C temperatūrai, un liek cepties 1 stundu. Kartupeļus ik pa laikam apslaka ar taukiem, kas iztecējuši no vistas. Visu cep, līdz vista viegli zeltaina, bet kartupeļi kraukšķīgi no ārpuses, bet mīksti iekšpusē.
  4. Kad vista un kartupeļi izcepušies, tos izņem no krāsns. Kartupeļiem pārber sāli un citronu miziņas, sacilā tā, lai garšas sajaucas. Pasniedz karstu.