Šī recepte derēs ikvienai baltajai zivij. Lai cepšanās laikā neiztvaikotu zivs dabiskās sulas, to pārklāsim ar aromātisku majonēzes un rīvmaizes masu, kas bagātīgi papildināta ar garšvielām – muskatriekstu, pipariem, ķiplokiem, zaļumiem un citronu.
Sanāk tāds kārtains sacepums – apakšā dabiska, nesamākslota un sulīga zivs, virsū aromātisks rīvmaizes pudiņš. Cepeškrāsnī ceptie ķiršu tomātiņi šeit ir ne tikai krāsains akcents, bet ar savu sulīgi skābeno garšu lieliski papildina zivs maigo fileju. Pievērsiet uzmanību, ka šajā receptē nav sāls, jo labai garšai šoreiz pilnībā pietiek ar virsējo rīvmaizes un garšvielu garoziņu.
Klāt iesakām servēt itāliskos gnocchi – mazas kartupeļu klimpiņas, kas nopērkamas visos lielveikalos. Tās tikai 10 minūtes jānovāra un ātri sviestā uz pannas jāapcep. Klāt var pievienot zaļumus, pesto mērci, Parmas sieru vai vienkārši neko.
Katru fileju atkarībā no tās lieluma sadala 2–3 vienādās daļās.
Ķiploka daiviņas notīra, smalki sakapā, sajauc ar majonēzi, pieber šķipsniņu malta muskatrieksta un samaisa.
Zaļumus noskalo, nosusina un smalki sagriež.
Citronu noskalo un uz smalkas rīves vienai pusei norīvē miziņu. Izspiež sulu. Bļodā ber rīvmaizi, pievieno citronu sulu un rīvēto miziņu, šķipsniņu piparu un zaļumus. Samaisa.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Uz katra zivs gabaliņa uzziež ķiploku majonēzi.
Uzliek rīvmaizes kārtiņu.
Tomātus noskalo, nosusina un katrā tomātiņā pie kātiņa vietas krusteniski iegriež. Viegli pārslaka zivs gabaliņus ar eļļu. Pievieno pāris lapiņu rozmarīna. Uz pannas uzber tomātus un liek cepties.
Cep ~ 15 minūtes.
Komentāri: