Krāsnī cepta forele ar grauzdētu mandeļu sviestu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 nelielas foreles
  • 3 vidēji citroni
  • buntīte timiāna
  • buntīte pētersīļu
  • 1 vesels ķiploks
  • 2 fenheļi
  • 50 g mandeļu skaidiņu (šķēlītes)
  • 100 g sviesta
  • olīveļļa
  • sāls un pipari

Pagatavošana

  1. Foreles kārtīgi nomazgā, iztīra un nosusina papīra dvielī. Iekšā vēderu izberzē ar sāli un pipariem, ieliek citrona šķēlīti, timiānu, ķiploka daiviņu un fenheli. Mazās foreles liek cepamajā pannā, kam papildus pievieno citrona šķēlītes, garšaugus, fenheli, timiānu un ķiplokus. Visu pārlej ar olīveļļu un liek cepties cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā 15–20 minūtēs.
  2. Kamēr foreles cepas, sausā pannā apgrauzdē mandeļu skaidiņas. Atsevišķā katliņā izkausē sviestu un apbrūnina to. Sviestā iejauc grauzdētās mandeles un sakapātus pētersīļus. Visu nedaudz apcep un pievieno 1 tējkaroti citronu sulas, sāli un piparus.
  3. Foreli pasniedz uz šķīvja ar krāsnī ceptajiem citroniem un fenheli. Pārlej ar mandeļu un pētersīļu sviestu.