Ernests ir raidījuma ”Visi Pie Galda!” personība, aizrautīgs kulinārs, kam patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt pasaules garšas. Aizrautīgs, entuziastisks un viennozīmīgi radošs cilvēks.
Krāsnī cepta forele ar grauzdētu mandeļu sviestu
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
4 nelielas foreles
3 vidēji citroni
buntīte timiāna
buntīte pētersīļu
1 vesels ķiploks
2 fenheļi
50 g mandeļu skaidiņu (šķēlītes)
100 g sviesta
olīveļļa
sāls un pipari
Pagatavošana
Foreles kārtīgi nomazgā, iztīra un nosusina papīra dvielī. Iekšā vēderu izberzē ar sāli un pipariem, ieliek citrona šķēlīti, timiānu, ķiploka daiviņu un fenheli. Mazās foreles liek cepamajā pannā, kam papildus pievieno citrona šķēlītes, garšaugus, fenheli, timiānu un ķiplokus. Visu pārlej ar olīveļļu un liek cepties cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā 15–20 minūtēs.
Kamēr foreles cepas, sausā pannā apgrauzdē mandeļu skaidiņas. Atsevišķā katliņā izkausē sviestu un apbrūnina to. Sviestā iejauc grauzdētās mandeles un sakapātus pētersīļus. Visu nedaudz apcep un pievieno 1 tējkaroti citronu sulas, sāli un piparus.
Foreli pasniedz uz šķīvja ar krāsnī ceptajiem citroniem un fenheli. Pārlej ar mandeļu un pētersīļu sviestu.
Komentāri: