Krāsnī cepta batāte ar avokado krēmu un tītara fileju

Viegla
līdz 1 h
3 personām

Šoreiz gribam izcelt vēl vienu līdz galam nenovērtētu dārzeni – saldo kartupeli jeb batāti, kas ir uzturvielām un vitamīniem daudz bagātāks par mūsu mīļo parasto kartupeli. Izrādās, ka tas labi draudzējas ar labo tauku karali avokado un vēl labāk –  ar olbaltumvielām bagāto un taukiem nabadzīgo tītara fileju. Īsts aktīvā dzīvesveida piekritēju sapnis.

Sastāvdaļas

  • 4 nelieli saldie kartupeļi (katram ēdājam viens)
  • 2 vidēji, pavisam gatavi avokado
  • ½ laima
  • 1 daiviņa ķiploka
  • ½ svaiga čili
  • 1 tējkarote medus
  • apmēram 150 g Noo Cepeškungs tītara filejas
  • olīveļļa cepšanai, sāls, čili pulveris

Pagatavošana

  1. Saldos kartupeļus ar visu mizu pārgriež uz pusēm un liek uz cepamās plāts, kas apklāta ar cepamo papīru. Katru pusīti ar otiņu apsmērē ar olīveļļu un apkaisa ar nedaudz sāls un nedaudz čili pulvera. Liek cepeškrāsnī un cep 200 °C temperatūrā apmēram 25 minūtes, kamēr dārzeņi ir mīksti
  2. Pagatavo avokado krēmu. Avokado mīkstumu saspaida ar dakšu, pievieno laima sulu, smalki sakapātu ķiploka daiviņu, svaigu čili (var aizstāt ar nedaudz čili pulvera), sāli un medu. Samaisa un noregulē garšu līdz galam ar sāli un medu.
  3. Katrai batātes pusītei liek virsū kārtīgu cepuri avokado krēma un rotā ar šķiņķa “buru”.