Krāsnī cepta ar ķiplokiem pildīta vista

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 vesela vista
  • 4 veselas ķiploka galviņas
  • 3 burkāni
  • 2 puravi
  • 200 g zaļo pākšu pupiņu
  • 1 zariņš rozmarīna
  • 2 zariņi timiāna
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1–2 tējkarotes sāls, ¼ tējkarotes malto piparu

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai augšas un apakšas režīmā.
  2. Noskalo vistu zem auksta ūdens un liek to karstumizturīgā cepamajā traukā. Nomizo ķiplokus un kopā ar timiānu un rozmarīnu iepilda vistā.
  3. No ārpuses vistu kārtīgi ieziež ar olīveļļu, pipariem un sāli.
  4. Nomizo burkānus, pārgriež puravus uz pusēm un nogriež pupiņu pākstīm galus. Dārzeņus apviļā notecējušajā eļļā un izkārto visapkārt vistai.
  5. Liek cepties uzkarsētajā krāsnī 1 stundu. Tad pārbauda, vai vista jau gatava (tai jābūt mīkstai, un, iedurot ar nazi, no tās tecēs dzidrs šķidrums). Ja cep traukā ar vāka, noņem to, un uz brīdi grila režīmā ļauj vistai un dārzeņiem viegli apgrauzdēties.