Recepte

Krāsni cepta ar ķiplokiem pildīta vista

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
4 personām

Es dievinu cepeškrāsni un nesaprotu tos cilvēkus, kas spēj bez tās iztikt. Kāpēc? Galvenokārt tāpēc, ka cepeškrāsns taupa laiku. Ir tik daudz dažādu ēdienu, ko var vienkārši sagatavot – izkārto uz cepešplāts vai cepamajā traukā un uz laiku aizmirsti. Ēdiens gatavojas pats. Otrs iemesls ir veselība. Cepeškrāsnī ēdienam jāpievieno daudz mazāk taukvielu, tas gatavojas pats savā sulā un ir aromātisks un sulīgs. Ja vēl mājās ir cepeškrāsns ar tvaika funkciju – super. Tvaiks ikvienu ēdienu padara sulīgāku un garšām ļauj saplūst vienmērīgāk. Ja jums vēl nav cepeškrāsns, ceru, ka pēc šīs receptes jūs noteikti gribēsiet pie tādas tikt.

Kārlis Birmanis

Autors: Kārlis Birmanis

Sastāvdaļas

  •  1 vesela vista
  • 4 veselas ķiploka galviņas
  • 3 burkāni
  • 2 puravi
  • 200 g zaļo pākšu pupiņu
  • 1 zariņš rozmarīna
  • 2 zariņi timiāna
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1–2 tējkarotes sāls, ¼ tējkarotes malto piparuNoderēs karstumizturīgs trauks, ja iespējams, ar vāku.

Pagatavošana

 

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai augšas un apakšas režīmā.
  2. Noskalo vistu zem auksta ūdens un liek to karstumizturīgā cepamajā traukā. Nomizo ķiplokus un kopā ar timiānu un rozmarīnu iepilda vistā.
  3. No ārpuses vistu kārtīgi ieziež ar olīveļļu, pipariem un sāli.
  4. Nomizo burkānus, pārgriež puravus uz pusēm un nogriež pupiņu pākstīm galus. Dārzeņus apviļā notecējušajā eļļā un izkārto visapkārt vistai.
  5. Liek cepties uzkarsētajā krāsnī 1 stundu. Tad pārbauda, vai vista jau gatava (tai jābūt mīkstai, un, iedurot ar nazi, no tās tecēs dzidrs šķidrums). Ja cep traukā ar vāka, noņem to, un uz brīdi grila režīmā ļauj vistai un dārzeņiem viegli apgrauzdēties.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: