Kuskuss ir ideāli piemērots mūsdienu steidzīgajiem cilvēkiem, jo tas ir ļoti ātri pagatavojams – to atliek vien apliet ar verdošu ūdeni vai ābolu sulu un pārsegt ar vāciņu. Pēc pāris minūtēm graudiņi būs uzbrieduši un kuskuss ir gatavs lietošanai.
Mērcei:
Variācijas par tēmu:
Šie salāti ir lielisks saldais ēdiens – pievienojiet vairāk rozīņu, riekstu un medus, bet dārzeņus atstājiet pamatēdienam.
Iesakām pamēģināt vēl šādu variāciju: kuskusam pievienojiet tunci savā sulā, 1 šķēlītēs sagrieztu avokado un sakapātu sarkano sīpolu. Šai variācijai ābolu sulas vietā kuskusa uzbriedināšanai gan labāk lietot verdošu ūdeni.
Kuskusu ieber bļodā. Rozīnes noskalo un pieber bļodā pie kuskusa.
Katliņā uzkarsē sulu. Kad sula ir vārīšanās temperatūrā, to pārlej kuskusam un uzliek virsū šķīvīti. Patur ~ 10 minūtes.
Papriku noskalo, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos.
Sīpolu notīra un smalki sakapā.
Apelsīnu nomizo, izfilē un sagriež mazos gabaliņos.
Pētersīļus noskalo, nosusina un smalki sakapā.
Lielā bļodā ieber uzbriedināto kuskusu. Ja tas ir salipis, graudiņus var viegli atdalīt, tos irdinot ar dakšu. Pievieno pārējās sastāvdaļas.
Pagatavo mērci. Apelsīnam un citronam izspiež sulu. Pievieno medu un eļļu.
Visu samaisa viendabīgā mērcē un pārlej salātiem. Viegli samaisa un pasniedz!
Komentāri: