Krāsainie dārzeņi ar ananasu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Šādi pagatavoti dārzeņi būs ārkārtīgi aromātiski. Bok Choy ir viegli rūgtens dārzenis ar patīkamu, kraukšķīgu tekstūru un atsvaidzinošu aromātu, to bieži izmanto Taizemes un Vjetnamas virtuvē.

Sastāvdaļas

2 sīpoli
1 paciņa ananasu garšvielu
3 krāsainas paprikas
½ sulīga, gatava ananasa vai 200 ml konservētu ananasa gabaliņu
100 ml kokosriekstu piena
1 galviņa Bok Choy
2 ēdamkarotes sojas mērce
1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana

  1. Sīpolus sagriež nelielās daiviņās, uz pannas uzlej nedaudz olīveļļas, un cep tos uz vidējas liesmas, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli sāk palikt viegli caurspīdīgi.
    2. Tikmēr notīra krāsainās paprikas un sagriež 3 x 3 cm gabaliņos. Pievieno sīpoliem un cep, līdz tās vietām sāk palikt zeltaini brūnas. Pievieno ananasu garšvielu, gabaliņos sagriezto ananasu, kokosriekstu pienu un sautē 10 minūtes.
    3. Bok Choy balto galu sagriež 1 cm šķēlītēs, lapas atstāj veselas, pievieno pārējiem dārzeņiem un pasautē vēl 3–5 minūtes. Pievieno sojas mērci, sāli un cukuru pēc garšas.

Komentāri: