Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Krāsainā omlete
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
2 tomāti
1 neliels sīpols
1 ķiploka daiviņa
svaigs timiāns (2–3 zariņi)
25 g rīvēta siera
6 olas
2 tējkarotes eļļas
sāls un malti melnie pipari
4–8 šķēles graudu vai kliju maizes
30 g sviesta maizei
Pagatavošana
Tomātus sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu un ķiploka daiviņu sasmalcina.
Uzkarsē pannā eļļu un visus dārzeņus cep 2–3 minūtes.
Bļodā iesit un sakuļ olas, beigās pievienojot sāli un piparus, kā arī ½ glāzi auksta ūdens.
Sieru sarīvē un pievieno sakultajām olām.
Olu masu uzmanīgi no maliņas lej uz pannas virsū saceptajiem dārzeņiem. Pāri varat pārlikt vēl 1–2 mazus timiāna zariņus aromātam. Tad pannai liek virsū vāku un uz lēnas uguns cep omleti zeltainu.
Komentāri: