Šoreiz no ķirbja piedāvājam pagatavot ko eksotiskāku – ķirbju un ananasu kariju, kas papildināts ar zaļajām pākšu pupiņām.
Šī maltīte ēdama gan viena pati ar grauzdētu garšaugu maizi, gan pasniegta kopā ar rīsiem. Tā var kalpot arī kā interesanta piedeva pie gaļas vai zivs.
Variācijas par tēmu:
Lai ēdiens būtu pikantāks, pievienojiet svaigu ingveru, citronzāli vai laima lapas.
Der zināt:
Ja ēdiena gatavošanai izmantojat ķirbi, kam ir tendence ātri izšķīst, pievienojiet ananasu gabaliņus un pupiņas jau gatavošanas sākumā, tādējādi ķirbis saglabās savu struktūru.
Sīpolu notīra un sagriež mazos gabaliņos. Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini un caurspīdīgi.
Ķirbim nogriež mizu, mīkstumu sagriež nelielos kubiņos.
Ananasu nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
Sīpoliem pannā pievieno sarkanā karija pastu.
Pievieno arī ķirbju gabaliņus, buljonu un kokosriekstu pienu. Samaisa. Gatavo uz nelielas uguns 10 minūtes.
Sautējumam pievieno ananasu gabaliņus.
Pievieno saldētas zaļās pākšu pupiņas. Gatavo vēl 5–10 minūtes, līdz pupiņas ir mīkstas.
Kinzu noskalo, sakapā un pārkaisa sautējumam.
Pasniedz siltu.
Komentāri: