Kokosriekstu piena un nūdeļu zupa

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 ēdamkarote Rapunzel BIO kokosriekstu eļļas
  • 3 ēdamkarotes Cosmoveda BIO sarkanā karija pastas
  • īkšķa izmēra ingvera gabaliņš
  • 800 ml dārzeņu buljona
  • 400 ml Biona BIO kokosriekstu piena ar samazinātu tauku saturu
  • 100 g stikla nūdeļu
  • 100 g zaļo pupiņu
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • sula no 1 laima
  • šķipsna sāls
  • 200 g stingrā tofu
  • maza buntīte lociņu
  • maza buntīte svaiga koriandra

Pagatavošana

  1. Sīpolu un ķiplokus sakapā, papriku sagriež strēmelēs. Liek tos cepties katlā sakarsētā kokosriekstu eļļā. Maisot cep 7 minūtes.
  2. Ingveru sarīvē un pievieno katlā kopā ar karija pastu. Maisot turpina cept vēl 2–3 minūtes.
  3. Katlā pievieno buljonu un kokosriekstu pienu. Vāra 5 minūtes, tad pievieno nūdeles un zaļās pupiņas. Vāra vēl 5 minūtes uz lēnas uguns, līdz nūdeles gatavas.
  4. Nogriež uguni uz mazāko, un katlā pievieno 2 ēdamkarotes sojas mērces, cukuru, laima sulu un sāli. Samaisa, pagaršo un pievieno vēl cukuru vai laima sulu, ja vēlas.
  5. Tofu sagriež kubiņos un apcep pannā kokosriekstu eļļā zeltaini brūnus. Pievieno 1 ēdamkaroti sojas mērces un samaisa, līdz tofu uzsūc visu sojas mērci.
  6. Bļodā lej zupu, pa virsu liek tofu gabaliņus, pārkaisa sakapātus lociņus un koriandru. Pasniedzot var pievienot vēl mazliet laima sulas.