400 ml Biona BIO kokosriekstu piena ar samazinātu tauku saturu
100 g stikla nūdeļu
100 g zaļo pupiņu
3 ēdamkarotes sojas mērces
2 ēdamkarotes brūnā cukura
sula no 1 laima
šķipsna sāls
200 g stingrā tofu
maza buntīte lociņu
maza buntīte svaiga koriandra
Pagatavošana
Sīpolu un ķiplokus sakapā, papriku sagriež strēmelēs. Liek tos cepties katlā sakarsētā kokosriekstu eļļā. Maisot cep 7 minūtes.
Ingveru sarīvē un pievieno katlā kopā ar karija pastu. Maisot turpina cept vēl 2–3 minūtes.
Katlā pievieno buljonu un kokosriekstu pienu. Vāra 5 minūtes, tad pievieno nūdeles un zaļās pupiņas. Vāra vēl 5 minūtes uz lēnas uguns, līdz nūdeles gatavas.
Nogriež uguni uz mazāko, un katlā pievieno 2 ēdamkarotes sojas mērces, cukuru, laima sulu un sāli. Samaisa, pagaršo un pievieno vēl cukuru vai laima sulu, ja vēlas.
Tofu sagriež kubiņos un apcep pannā kokosriekstu eļļā zeltaini brūnus. Pievieno 1 ēdamkaroti sojas mērces un samaisa, līdz tofu uzsūc visu sojas mērci.
Bļodā lej zupu, pa virsu liek tofu gabaliņus, pārkaisa sakapātus lociņus un koriandru. Pasniedzot var pievienot vēl mazliet laima sulas.
Komentāri: