Kokosriekstu jogurta un macha panna cotta ar rabarberu želeju

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 260 g kokosriekstu krēma
  • 70 g kļavu sīrupa
  • 1 tējkarote agaragara pulvera
  • 230 g kokosriekstu jogurta istabas temperatūrā
  • 1 tējkarote macha tējas pulvera

ŽELEJAI

  • 200 g rabarberu
  • 90 g cukura
  • 100 g ūdens
  • 1 g agaragara pulvera

Pagatavošana

  1. Divās atsevišķās bļodās uz pusēm sadala kokosriekstu jogurtu istabas temperatūrā, un vienā kārtīgi iemaisa matcha
  2. Katliņā liek kokosriekstu krēmu, kļavu sīrupu un agaragara pulveri. Maisot uzvāra un turpina vārīt apmēram 1 minūti. Masu sadala uz pusēm, katru iemaisa kokosriekstu jogurtā. Masu lej glāzītēs, katru kārtu pāris minūtes atdzesējot ledusskapī.
  3. Pagatavo želeju. Rabarberus sagriež gabaliņos un liek katliņā karsēties kopā ar cukuru un ūdeni. Vāra, līdz rabarberi mīksti, sablendē un izberž caur sietu. Biezeni liek atpakaļ katliņā, pievieno agaragara pulveri, uzvāra un turpina vārīt apmēram 2 minūtes. Želeju lej pāri atdzesētajai panna cotta, un visu liek atpakaļ ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm sastingt.

Komentāri: