Kokosriekstu Creme brulee

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

6 porcijām

  • 400 g kokosriekstu piena
  • ½ vaniļas pāksts
  • ¼ tējkarotes kurkumas
  • 70 g cukura
  • 300 g augu piena
  • 50 g kukurūzas cietes
  • 30 g vegāniskā sviesta vai kokosriekstu eļļas

6 tējkarotes cukura karamelizēšanai

Pagatavošana

  1. Katliņā liek karsēties kokosriekstu pienu ar vaniļas pāksti, kurkumu un cukuru. Ļauj vārīties apmēram 1 minūti, un tad vaniļas pāksti izņem.
  2. Atsevišķā bļodiņā samaisa augu pienu ar kukurūzas cieti, un, nepārtraukti maisot, to pievieno vārošajam kokosriekstu pienam, līdz masa sabiezē. Turpina vārīt apmēram 1 minūti.
  3. Tad katliņu noņem no uguns un iemaisa vegānisko sviestu vai kokosriekstu eļļu.
  4. Masu sadala 6 trauciņos, atdzesē un liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām, ideāli – uz nakti.
  5. Pirms pasniegšanas krēma virspusi pārklāj ar cukuru un nokaramelizē ar gāzes degli.

Komentāri: