Recepte

Kokosriekstu creme brulee ar hurmu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 500 ml kokosriekstu krēma
  • 5 olu dzeltenumi
  • 1 trekna vaniļas pāksts
  • 100 g cukura + nedaudz apdedzināšanai
  • 1 hurma

Pagatavošana

  1. Uz lēnas uguns katliņā liek sildīties kokosriekstu krēmu kopā ar vaniļas pāksti. To silda, bet neļauj uzvārīties.
  2. Tikmēr bļodā kuļ olu dzeltenumus kopā ar cukuru, līdz tie kļuvuši gaiši dzelteni un gaisīgi. Kad krēms sācis nedaudz burbuļot, ņem to nost no uguns un lēni šaurā strūkliņā lej klāt olu dzeltenumiem, turpinot tos intensīvi kult. Masu rūpīgi samaisa, izlej cauri sietam, lai atdalītos vaniļas pāksts un citi kunkulīši.
  3. Masu pilda mazās krāsnī cepamās formiņās gandrīz līdz augšai.
  4. Hurmu nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Liek ~ 1 tējkaroti katrā trauciņā.
  5. Sagatavo cepamo formu, kurā ieklāj dvieli. Tam virsū liek trauciņus, un, kad forma jau gatava likšanai krāsnī, cepamo formu piepilda ar karstu ūdeni, kamēr tas ir līdz cepamo formiņu pusei.
  6. Cep krāsnī 150 °C temperatūrā ~ 30–45 minūtes (atkarīgs no cepamo trauciņu lieluma), līdz krēms kļuvis ciets, bet tā vidiņš vēl mazliet kustīgs.Kad krembrulē gatavi, tos izņem no krāsns, atdzesē, katru trauciņu pārber ar cukuru un pirms pasniegšanas apdedzina ar gāzes degli.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz lēnas uguns katliņā liek sildīties kokosriekstu krēmu kopā ar vaniļas pāksti. To silda, bet neļauj uzvārīties.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tikmēr bļodā kuļ olu dzeltenumus kopā ar cukuru, līdz tie kļuvuši gaiši dzelteni un gaisīgi. Kad krēms sācis nedaudz burbuļot, ņem to nost no uguns un lēni šaurā strūkliņā lej klāt olu dzeltenumiem, turpinot tos intensīvi kult. Masu rūpīgi samaisa, izlej cauri sietam, lai atdalītos vaniļas pāksts un citi kunkulīši.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Masu pilda mazās krāsnī cepamās formiņās gandrīz līdz augšai.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hurmu nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Liek ~ 1 tējkaroti katrā trauciņā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo cepamo formu, kurā ieklāj dvieli. Tam virsū liek trauciņus, un, kad forma jau gatava likšanai krāsnī, cepamo formu piepilda ar karstu ūdeni, kamēr tas ir līdz cepamo formiņu pusei.

6. pagatavošanas solis
6I7A4127_resize

Cep krāsnī 150 °C temperatūrā ~ 30–45 minūtes (atkarīgs no cepamo trauciņu lieluma), līdz krēms kļuvis ciets, bet tā vidiņš vēl mazliet kustīgs.Kad krembrulē gatavi, tos izņem no krāsns, atdzesē, katru trauciņu pārber ar cukuru un pirms pasniegšanas apdedzina ar gāzes degli.

Sader ar:

Richter Riesling Wehlener Sonnenuhr Spatlese

Komentāri:

Jūsu komentārs: