Klasisks risoto

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

200 g arborio rīsu

200 ml sausa baltvīna

400 ml vistas vai dārzeņu buljona

100 g sviesta

150 g šalotes sīpolu

100 g Parmas siera

½ tējkarotes sāls

½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu

maurloki vai svaigs pētersīlis pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Katliņā izkausē sviestu un pievieno sīki sakapātus šalotes sīpolus. Maisot apcep aptuveni 3 minūtes, līdz sīpoli ir zeltaini.
  2. Pievieno arborio rīsus, sāli un piparus un maisot apcep 2 minūtes.
  3. Pamazām pievieno baltvīnu un maisot vāra uz lēnas uguns.
  4. Kad viss vīns izmantots, pamazām sāk pievienot buljonu un maisot gatavo aptuveni 20–30 minūtes.
  5. Beigās pievieno sarīvētu sieru un iemaisa to.
  6. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem, pētersīļiem vai maurlokiem.