Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Klasiskais burkānu un zirnīšu sautējums ar cūkgaļas gabaliņiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 kg burkānu
400 g saldētu zaļo zirnīšu
200 ml saldā krējuma
350 g cūkgaļas
3 ķiploku daiviņas
2 ēdamkarotes kviešu miltu
sāls, malti melnie pipari
1 tējkarote cukura
eļļa cepšanai
Pagatavošana
Burkānus notīra, noskalo un sagriež nelielos kubiņos vai plānās ripiņās. Burkānus ieber katliņā, pielej nedaudz verdoša ūdens, pievieno šķipsniņu sāls, cukuru, uzliek vāku un sautē, līdz burkāni ir mīksti. Gatavošanas laikā uzmana, lai neizvārītos viss ūdens.
Gaļu noskalo, nosusina sausu un sagriež nelielos gabaliņos. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi un pievieno gaļas gabaliņiem. Pieber šķipsniņu sāls, piparus un samaisa.
Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties gaļas gabaliņus. Kad gaļa ir apcepta viegli brūna, pielej nedaudz verdošu ūdeni. Ūdeni pielej tikai tik daudz, lai tas nosegtu gaļu, uzliek vāku un samazina liesmu. Gatavo, līdz gaļa ir mīksta.
Kad burkāni ir izsautējušies gandrīz mīksti, pievieno zaļos zirnīšus un turpina gatavot ~10-15 minūtes, līdz zirnīši ir mīksti.
Krūzē ieber 2 ēdamkarotes miltu un pielej nedaudz saldo krējumu, samaisa, lai nebūtu miltu kunkulīšu, un pielej burkānu/zirnīšu sautējumam. Sautējumam pielej atlikušo saldo krējumu, samaisa un uzvāra. Izslēdz plīti. Pagaršo, ja nepieciešams pievieno nedaudz sāls vai cukuru.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: