Klasiskā siera kūka

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām

Siera kūka – viss vienkāršais ir ģeniāls, un tā ir klasika!

Sastāvdaļas

Pamatam

  • 250 g cepumu
  • 100 g sviesta
  • 500 g krēmsiera
  • 200 g cukura
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 3 olas
  • 200 g skābā krējuma

Glazūrai

  • 100 g skābā krējuma
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 100 g saldā krējuma
  • mandeļu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Cepumus sablendē. Uz mazas uguns vai karstā ūdens peldē izkausē sviestu. Pievieno to sablendētajiem cepumiem un kārtīgi iemaisa.
  2. Cepamo formu noklāj ar cepamo papīru. Tajā ber sablendētos cepumus, un stingri tos nospiež, lai tie noklātu visu formas pamatni.
  3. Lielā bļodā kuļ krēmsieru ar cukuru un kukurūzas cieti, līdz masa kļuvusi viendabīga.
  4. Pa vienai pievieno olas. Pēdējo pievieno skābo krējumu, to iecilājot.
  5. Krāsni uzkarsē līdz 160 °C temperatūrai. Krēmu pārlej pāri cepumiem un kūku cep 45 minūtes līdz 1 stundai, līdz tikai pats centrs ir palicis nedaudz kustīgs.
  6. Temperatūru palielina līdz 190 °C temperatūrai. Skābo krējumu samaisa kopā ar cukuru un lej pāri kūkai. Cep krāsnī 10 minūtes.
  7. Kūku atdzesē vismaz pāris stundu. Pasniedz noklātu ar putukrējumu un mandeļu skaidiņām.
1. pagatavošanas solis
Sierakuka_1

Cepumus sablendē. Uz mazas uguns vai karstā ūdens peldē izkausē sviestu. Pievieno to sablendētajiem cepumiem un kārtīgi iemaisa.

2. pagatavošanas solis
Sierakuka_2

Cepamo formu noklāj ar cepamo papīru. Tajā ber sablendētos cepumus, un stingri tos nospiež, lai tie noklātu visu formas pamatni.

3. pagatavošanas solis
Sierakuka_3

Lielā bļodā kuļ krēmsieru ar cukuru un kukurūzas cieti, līdz masa kļuvusi viendabīga.

Pa vienai pievieno olas. Pēdējo pievieno skābo krējumu, to iecilājot.

4. pagatavošanas solis
Sierakuka_5

Krāsni uzkarsē līdz 160 °C temperatūrai. Krēmu pārlej pāri cepumiem un kūku cep 45 minūtes līdz 1 stundai, līdz tikai pats centrs ir palicis nedaudz kustīgs.

5. pagatavošanas solis
Sierakuka_6

Temperatūru palielina līdz 190 °C temperatūrai. Skābo krējumu samaisa kopā ar cukuru un lej pāri kūkai. Cep krāsnī 10 minūtes.

6. pagatavošanas solis
Sierakuka_7

Kūku atdzesē vismaz pāris stundu. Pasniedz noklātu ar putukrējumu un mandeļu skaidiņām.

Komentāri:

  • Aiga saka:

    Īsti nesapratu, kur paliek saldais kr.? kopa ar skābo kr. un tad parlej pari?

  • Sandra saka:

    Es arī nesaprotu kad un kam pievieno saldo krējumu?

  • Recepte saka:

    Izlasiet, lūdzu, visu recepti! Tur viss pateikts! 🙂

  • Karīna saka:

    Nav arī norādīts, cik procentīgs skābais krējums vajadzīgs… Un atbildēt uz jautājumiem par saldo krējumu ar “izlasiet kārtīgāk recepti” ir vairāk nekā nezolīdi. Receptēs jānorāda precīzi nevis tikai vadlīnijās. Nebūtu jāpieņem par pašsaprotamu, ka visi zina, kā jāgatavo putukrējums! Receptē jāizskaidro arī šis solis, kas nebūt nav pašsaprotams.

  • Terēza saka:

    Ļoti laba recepte, bet es ieteiktu 500gr krēmsiera vietā es lieku 600gr. Bet tā šī kūka jau ir kļuvusi par manu “firmas recepti”. ☺

  • Alise saka:

    Paldies, super kūka! Vienīgais mīnuss, ka reti uznāk drosme izmēģināt ko jaunu, jo šī ir tik laba!

  • liene saka:

    sanāca salda,negaidīti salda.it kā jau cukuru liku,cik minēts..bet skiet vajag mazāk:).