Siera kūka – viss vienkāršais ir ģeniāls, un tā ir klasika!
Pamatam
Glazūrai
Cepumus sablendē. Uz mazas uguns vai karstā ūdens peldē izkausē sviestu. Pievieno to sablendētajiem cepumiem un kārtīgi iemaisa.
Cepamo formu noklāj ar cepamo papīru. Tajā ber sablendētos cepumus, un stingri tos nospiež, lai tie noklātu visu formas pamatni.
Lielā bļodā kuļ krēmsieru ar cukuru un kukurūzas cieti, līdz masa kļuvusi viendabīga.
Pa vienai pievieno olas. Pēdējo pievieno skābo krējumu, to iecilājot.
Krāsni uzkarsē līdz 160 °C temperatūrai. Krēmu pārlej pāri cepumiem un kūku cep 45 minūtes līdz 1 stundai, līdz tikai pats centrs ir palicis nedaudz kustīgs.
Temperatūru palielina līdz 190 °C temperatūrai. Skābo krējumu samaisa kopā ar cukuru un lej pāri kūkai. Cep krāsnī 10 minūtes.
Kūku atdzesē vismaz pāris stundu. Pasniedz noklātu ar putukrējumu un mandeļu skaidiņām.
Super!
Īsti nesapratu, kur paliek saldais kr.? kopa ar skābo kr. un tad parlej pari?
Es arī nesaprotu kad un kam pievieno saldo krējumu?
Izlasiet, lūdzu, visu recepti! Tur viss pateikts! 🙂
Nav arī norādīts, cik procentīgs skābais krējums vajadzīgs… Un atbildēt uz jautājumiem par saldo krējumu ar “izlasiet kārtīgāk recepti” ir vairāk nekā nezolīdi. Receptēs jānorāda precīzi nevis tikai vadlīnijās. Nebūtu jāpieņem par pašsaprotamu, ka visi zina, kā jāgatavo putukrējums! Receptē jāizskaidro arī šis solis, kas nebūt nav pašsaprotams.
Saldais krejums ir putukrējumam.
Ļoti laba recepte, bet es ieteiktu 500gr krēmsiera vietā es lieku 600gr. Bet tā šī kūka jau ir kļuvusi par manu “firmas recepti”. ☺
Paldies, super kūka! Vienīgais mīnuss, ka reti uznāk drosme izmēģināt ko jaunu, jo šī ir tik laba!
sanāca salda,negaidīti salda.it kā jau cukuru liku,cik minēts..bet skiet vajag mazāk:).