Kivi, lapu kāpostu un ābolu salāti ar sezama sēklu dresingu

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 kivi
  • 2 ‘Little Gem’ salāti
  • 1 liels ābols
  • 50 g sezama sēklu
  • 1 vidējs gabaliņš ingvera
  • 1–2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 60 ml sezama eļļas

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Sezama sēklas ber uz mēreni sakarsētas pannas un grauzdē, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Pārber piestā un rupji saberž.
  2. Nomizo ingveru un ķiploku, abus sarīvē vai ļoti smalki sagriež, sajauc ar sezama sēklām, soju un sezama eļļu.
  3. Sagriež ābolu, saplūc salātus, nomizo kivi, ko sagriež šķēlēs. Pievieno dresingu, un labi smaisa.
  4. Salātus var papildināt ar ceptu vistas fileju un/vai tofu sieru.