Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
KIVI LAIMA KŪKA
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
PAMATNEI
100 g mandeļu
250 g dateļu bez kauliņiem
1,5 ēdamkarotes kausētas kokosriekstu eļļas
PILDĪJUMAM
400 g Indijas riekstu, izmērcētu aukstā ūdeni 24 stundas
200 ml kausētas kokosriekstu eļļas
110 ml svaigi spiestas laima sulas
120 ml cukura vai kļavu sīrupa
5 g sāls
2 kivi + 3 kivi dekorēšanai
3 ēdamkarotes rīvēta ingvera
20 g svaigu spinātu lapu
Pagatavošana
Pagatavo kūkas pamatni. 20 x 20 cm lielu formu izklāj ar cepamo papīru. Blenderī liek mandeles, dateles un kokosriekstu eļļu, visu samaļ viendabīgā masā, ko izlīdzina kūkas formas pamatnē.
Pagatavo pildījumu. Blenderī liek Indijas riekstus, kokosriekstu eļļu, laima sulu, cukura sīrupu un sāli, visu sablendē viendabīgā masā, ko pēc tam sadala 2 daļās.
Vienai daļai pievieno rīvēto ingveru, iemaisa un izklāj virs kūkas pamatnes. Kūku liek saldētavā. Otru daļu liek atpakaļ blenderī, pievieno spinātu lapas un kivi, sablendē viendabīgā masā.
Sagatavoto kūku ņem ārā no saldētavas un pa virsu lej zaļgano pildījuma daļu. Kūku liek atpakaļ saldētavā uz 5–6 stundām, līdz tā ir pilnībā sastingusi, tad rotā ar ripiņās sagrieztiem kivi. Uzglabā saldētavā līdz pat mēnesim. Atkausē aptuveni pusstundu pirms servēšanas.
Komentāri: