Ķiršu un tomātu čatnijs

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g tomātu
  • 500 g skābo ķiršu
  • 125 ml balzametiķa
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 svaigs čili pipars
  • 1 neliels ķiploks
  • 2 sīpoli
  • 1 tējkarote melno piparu
  • 500 g cukura
  • 1 paciņa Gelfix 1:1

Pagatavošana

Ķiršus noskalo un izņem kauliņus. Tomātus noblanšē, noņem miziņas un sagriež gabalos. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Čili noskalo, izņem sēklotni un sarīvē vai smalki sakapā. Visas sastāvdaļas, izņemot cukuru, katlā uzvāra un, nepārtraukti maisot, turpina vārīt 15 minūtes. Pievieno cukuru, kas samaisīts kopā ar Gelfix, un turpina vārīt vēl 5 minūtes. Noņem no uguns un uzmanīgi nosmeļ putas. Pilda burciņās un aizvāko. Labi garšos kā piedeva cepetim vai viltotajam zaķim, arī ar aukstu gaļu.