Rauga mīklai:
Drumstalām:
Pildījumam:
Rotāšanai:
Ķiršiem izņem kauliņus (ērti to darīt ar spraužamadatas otru galu), pārkaisa ar 4-5 ēdamkarotēm cukura, apmaisa un atstāj atsuloties.
Raugam pievieno pa ēdamkarotei cukura, miltu un silta ūdens. Visu samaisa, līdz iegūta biezam krējumam līdzīga konsistence. Ļauj siltā vietā uzrūgt ~ 15 minūtes.
Kardamonu izloba no pākstīm un smalki saberž.
Palielā bļodā ber miltus, cukuru, sāli, kardamonu, pievieno kausētu sviestu un tik siltu kefīru, lai būtu patīkami rokām. Kad ierauga masas apjoms ir dubultojies, arī to pievieno bļodas saturam.
Visu mīca, līdz mīkla kļuvusi viendabīga un nelīp pie rokām.
Pārkaisa ar miltiem, pārklāj ar dvieli, novieto siltumā un ļauj uzrūgt (~ 1 stundu).
Gatavo drumstalas. Aukstu sviestu uz rupjās rīves sarīvē, pieber cukuru, vanilīna cukuru un miltus, pievieno sarīvētu citrona miziņu. Mīklu ātri saberž, lai veidojas irdenas drupačas.
Plūmes nomazgā un sagriež šķēlītēs.
Uzrūgušo mīklu liek ar cepamo papīru izklātā plātī, pārkaisa ar miltiem, izrullē vai izlīdzina ar rokām, veidojot pie malām mazu valnīti.
Ķiršiem nospiež lieko sulu.
Pusi no mīklas pārliek ar ķiršiem, otru pusi – ar plūmju šķēlītēm.
Ogas pārkaisa ar atlikušo cukuru un drumstalām.
Plūmju pusei drumstalas pārkaisa ar kanēli.
Liek cepties līdz 180 oC uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep no 45 minūtēm līdz 1 stundai.
Atdzisušu griež gabaliņos. Var rotāt ar cukura dekoriem, izmantojot Hercogs trafaretus. Pasniedz ar kafiju, tēju vai aukstu pienu.
Komentāri: