Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Ķirbju zupa ar turku zirņu kraukšķiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām
Sastāvdaļas
1 kg ķirbja
3 galviņas ķiploku
50 g sviesta
1 puravs
5 zariņi timiāna
īkšķa lieluma ingvera gabaliņš
2 lauru lapas
100 g mandeļu skaidiņu
1 citrons
200 g turku zirņu
500 ml piena
Pagatavošana
Ķirbi nomazgā, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Ķiploka galviņas un sagriezto ķirbi izkārto uz cepamā papīra, pārber ar timiānu un liek cepties līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes.
Katliņā izkausē sviestu un apcep smalki sagrieztu puravu. Pievieno nomizotu un smalki sakapātu ingveru un veselas lauru lapas, ko arī apcep.
Katliņa saturam pievieno lobītus ķiplokus un ķirbi, izņem lauru lapas un visu sablendē biezenī. Pievieno pienu un izmaisa.
Krāsnī uz plāts izber turku zirņus, apslaka ar eļļu un pārrīvē pāri citrona miziņas. Grauzdē grila režīmā 12 minūtes.
Mandeļu skaidiņas apgrauzdē uz pannas un pievieno 1 tējkaroti sviesta.
Zupu lej bļodiņās, pāri berot grauzdētos zirņus un mandeles, dekorē ar timiāna zariņu.
Komentāri: