Ķirbju zupa ar turku zirņu kraukšķiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirbja
  • 3 galviņas ķiploku
  • 50 g sviesta
  • 1 puravs
  • 5 zariņi timiāna
  • īkšķa lieluma ingvera gabaliņš
  • 2 lauru lapas
  • 100 g mandeļu skaidiņu
  • 1 citrons
  • 200 g turku zirņu
  • 500 ml piena

Pagatavošana

  1. Ķirbi nomazgā, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Ķiploka galviņas un sagriezto ķirbi izkārto uz cepamā papīra, pārber ar timiānu un liek cepties līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes.
  2. Katliņā izkausē sviestu un apcep smalki sagrieztu puravu. Pievieno nomizotu un smalki sakapātu ingveru un veselas lauru lapas, ko arī apcep.
  3. Katliņa saturam pievieno lobītus ķiplokus un ķirbi, izņem lauru lapas un visu sablendē biezenī. Pievieno pienu un izmaisa.
  4. Krāsnī uz plāts izber turku zirņus, apslaka ar eļļu un pārrīvē pāri citrona miziņas. Grauzdē grila režīmā 12 minūtes.
  5. Mandeļu skaidiņas apgrauzdē uz pannas un pievieno 1 tējkaroti sviesta.
  6. Zupu lej bļodiņās, pāri berot grauzdētos zirņus un mandeles, dekorē ar timiāna zariņu.