Ķirbju un gaileņu sautējums

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500g ķirbis
  • 300g kālis
  • Sauja kaltētu vai svaigu dzērveņu
  • ½ tējkarote sakapāta ingvera
  • 4 Rozmarīna zariņi
  • Sāls pēc garšas
  • 2,5 ēdamkarotes olīveļļa
  • 1 ēdamkarote medus
  • 400g gailenes

Pagatavošana

  1. Ķirbi nomazgā, atdala no mizas un sagriež nelielos kubiciņos.
  2. Arī kāli nomazgā un sagriež nedaudz mazākos kubiciņos.
  3. Abus dārzeņus liek karstumizturīgā traukā ar augstām malām, pāri berot dzērvenes, sakapātu ingveru un kārtojot rozmarīnu. Pārlej ar ēdamkaroti medus un 2 ēdamkarotēm eļļas. Liek cepties 200 grād sakarsētā krāsnī apmēram 30 minūtes.
  4. Tikmēr gailenes attīra un apcep atlikušajā eļļas daudzumā uz pannas, pēc garšas pievieno sāli.
  5. Visas sastāvdaļas sajauc kopā un pasniedz karstu. Pēc vēlmes var pievienot arī sarīvētu parmezāna sieru.

Komentāri: