“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.
Ķirbju un gaileņu sautējums
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
500g ķirbis
300g kālis
Sauja kaltētu vai svaigu dzērveņu
½ tējkarote sakapāta ingvera
4 Rozmarīna zariņi
Sāls pēc garšas
2,5 ēdamkarotes olīveļļa
1 ēdamkarote medus
400g gailenes
Pagatavošana
Ķirbi nomazgā, atdala no mizas un sagriež nelielos kubiciņos.
Arī kāli nomazgā un sagriež nedaudz mazākos kubiciņos.
Abus dārzeņus liek karstumizturīgā traukā ar augstām malām, pāri berot dzērvenes, sakapātu ingveru un kārtojot rozmarīnu. Pārlej ar ēdamkaroti medus un 2 ēdamkarotēm eļļas. Liek cepties 200 grād sakarsētā krāsnī apmēram 30 minūtes.
Tikmēr gailenes attīra un apcep atlikušajā eļļas daudzumā uz pannas, pēc garšas pievieno sāli.
Visas sastāvdaļas sajauc kopā un pasniedz karstu. Pēc vēlmes var pievienot arī sarīvētu parmezāna sieru.
Komentāri: