Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Ķirbju un ābolu zupa
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 sakapāts selerijas kāts
1 sakapāts burkāns
1 sakapāts vidējs sīpols
¼ tējkarotes kanēļa
180 g kartupeļu, sagrieztu kubiņos
180 g ābolu, sagrieztu kubiņos
350 g muskata ķirbja, bez sēklām un sagriezta kubiņos
250 ml dārzeņu buljona
250 ml ūdens
sāls, melnie pipari
Dekorēšanai:
4 šķēles bekona
80 g ķirbju sēklu
1 mazs ābols
80 g zilā siera
Pagatavošana
Uz mazas uguns katlā liek olīveļļu, selerijas, burkānus un sīpolus. Sautē ~ 10 minūtes (ar vāku), līdz tie mīksti, bet ne brūni.
Pievieno kanēli un 1 minūti, nepārtraukti maisot, turpina sautēt.
Pievieno kubiņos sagrieztos ābolus, kartupeļus un ķirbjus, kā arī buljonu un ūdeni. Uz vidējas uguns visu turpina vārīt ~ 15–20 minūtes (bez vāka), ik pa laikam apmaisot, līdz visi dārzeņi mīksti.
Zupu ņem nost no uguns un sablendē līdz viendabīgai masai.
Cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā uz cepamā papīra ~ 8–10 minūtes apcep bekonu līdz kraukšķīgs. Tad atdzesē un sagriež mazākos gabaliņos.
Ābolu pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas un sagriež mazos un plānos stienīšos.
Zupu servē ar kraukšķīgo bekonu, ābolu stienīšiem, ķirbju sēklām un drupinātu zilo sieru.
Izbaudju. Ķirbjus nēedu, bet te bija lieliska garšas kombinācija.
http://www.seedit.lv – advencēti it risinājumi.