Ķirbju un ābolu zupa

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 sakapāts selerijas kāts
  • 1 sakapāts burkāns
  • 1 sakapāts vidējs sīpols
  • ¼ tējkarotes kanēļa
  • 180 g kartupeļu, sagrieztu kubiņos
  • 180 g ābolu, sagrieztu kubiņos
  • 350 g muskata ķirbja, bez sēklām un sagriezta kubiņos
  • 250 ml dārzeņu buljona
  • 250 ml ūdens
  • sāls, melnie pipari

Dekorēšanai:

  • 4 šķēles bekona
  • 80 g ķirbju sēklu
  • 1 mazs ābols
  • 80 g zilā siera

Pagatavošana

  1. Uz mazas uguns katlā liek olīveļļu, selerijas, burkānus un sīpolus. Sautē ~ 10 minūtes (ar vāku), līdz tie mīksti, bet ne brūni.
  2. Pievieno kanēli un 1 minūti, nepārtraukti maisot, turpina sautēt.
  3. Pievieno kubiņos sagrieztos ābolus, kartupeļus un ķirbjus, kā arī buljonu un ūdeni. Uz vidējas uguns visu turpina vārīt ~ 15–20 minūtes (bez vāka), ik pa laikam apmaisot, līdz visi dārzeņi mīksti.
  4. Zupu ņem nost no uguns un sablendē līdz viendabīgai masai.
  5. Cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā uz cepamā papīra ~ 8–10 minūtes apcep bekonu līdz kraukšķīgs. Tad atdzesē un sagriež mazākos gabaliņos.
  6. Ābolu pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas un sagriež mazos un plānos stienīšos.
  7. Zupu servē ar kraukšķīgo bekonu, ābolu stienīšiem, ķirbju sēklām un drupinātu zilo sieru.

Komentāri: